
Sajtos tejszínes csirkés tészta
Ha nincs sok időd ebédet vagy vacsorát készíteni, akkor csak rakd össze ezt a sajtos tejszínes csirkés tésztát. A csirkemell gyorsan gyorsan átsül, és a szósszal se lesz túl sok dolgod. A tejszínes alap a fűszerektől lesz isteni, és persze nem hiányozhat belőle a fokhagyma, a fehér bors és a szerecsendió sem. Íme a sajtos tejszínes csirkés tészta receptje.
A sajtos tejszínes csirkés tészta hozzávalói
- 500 g csirkemellfilé
- 500 g tészta (lehetőség szerint gluténmentes, szénhidrátcsökkentett verzió)
- 2 ek olívaolaj
- 1 ek vaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ek zabliszt
- 5 dl kókusz vagy rizstejszín
- 100 g parmezán vagy cheddar sajt
- só, fehér bors
- 1 késhegynyi szerecsendió
- gomba (opcionális)
A sajtos tejszínes csirkés tészta elkészítése
Tisztítsd meg a csirkemellfilét és vágd fel csíkokra vagy kockákra.
A tésztát főzd meg (al dentére) sós, lobogó vízben.
Szűrd le, de tegyél félre a főzővizéből 1-2 decit.
Az olaj és a vaj keverékét forrósítsd fel egy serpenyőben, és dobd rá a húst.
Süsd a húst míg kifehéredik, az sem baj, ha picit lepirul, közben sózd, borsozd. Ha elkészült, tedd félre.
Piríts le egy kis gombát, ha gondolod és a végén dobd majd rá.
Tegyél a serpenyőbe a zúzott fokhagymát, majd fél perc után szórd rá a zablisztet, keverd vele össze.
Folyamatos kevergetés mellett öntsd fel a tejszínnel. Keverd el csomómentesre, várd meg, míg besűrűsödik, de ne hagyd felforrni.
Ha besűrűsödött, keverd bele a parmezánt, majd fűszerezd meg a sóval, fehér borssal és szerecsendióval. Ha túl sűrű, a főzővízzel hígíthatod.
Várd meg, míg a sajt elolvad, aztán keverd bele a tésztát és a csirkét is.
Rögtön, petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
Próbáld ki Te is ezt sajtos tejszínes csirkés tészta receptet!
