sajtos tejszínes csirkés tészta

Sajtos tejszínes csirkés tészta

Ha nincs sok időd ebédet vagy vacsorát készíteni, akkor csak rakd össze ezt a sajtos tejszínes csirkés tésztát.  A csirkemell gyorsan gyorsan átsül, és a szósszal se lesz túl sok dolgod. A tejszínes alap a fűszerektől lesz isteni, és persze nem hiányozhat belőle a fokhagyma, a fehér bors és a szerecsendió sem. Íme a sajtos tejszínes csirkés tészta receptje.

A sajtos tejszínes csirkés tészta hozzávalói

  • 500 g csirkemellfilé
  • 500 g tészta (lehetőség szerint gluténmentes, szénhidrátcsökkentett verzió)
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 ek vaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ek zabliszt
  • 5 dl kókusz vagy rizstejszín 
  • 100 g parmezán vagy cheddar sajt
  •  só, fehér bors
  • 1 késhegynyi szerecsendió
  • gomba (opcionális)

A sajtos tejszínes csirkés tészta elkészítése

Tisztítsd meg a csirkemellfilét és vágd fel csíkokra vagy kockákra.

A tésztát főzd meg (al dentére) sós, lobogó vízben.

Szűrd le, de tegyél félre a főzővizéből 1-2 decit.

Az olaj és a vaj keverékét forrósítsd fel egy serpenyőben, és dobd rá a húst.

Süsd a húst míg kifehéredik, az sem baj, ha picit lepirul, közben sózd, borsozd. Ha elkészült, tedd félre.

Piríts le egy kis gombát, ha gondolod és a végén dobd majd rá.

Tegyél a serpenyőbe a zúzott fokhagymát, majd fél perc után szórd rá a zablisztet, keverd vele össze.

Folyamatos kevergetés mellett öntsd fel a tejszínnel. Keverd el csomómentesre, várd meg, míg besűrűsödik, de ne hagyd felforrni.

Ha besűrűsödött, keverd bele a parmezánt, majd fűszerezd meg a sóval, fehér borssal és szerecsendióval. Ha túl sűrű, a főzővízzel hígíthatod.

Várd meg, míg a sajt elolvad, aztán keverd bele a tésztát és a csirkét is.

Rögtön, petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

Próbáld ki Te is ezt sajtos tejszínes csirkés tészta receptet!

sajtos tejszínes csirkés tészta
Save
sajtos tejszínes csirkés tészta
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Verified by MonsterInsights