
Sajttal töltött csirkemell – Szaftos és ínycsiklandó recept
A sajttal töltött csirkemell egy ízletes, szaftos és egyszerűen elkészíthető étel, amely garantáltan elnyeri vendégeid és családtagjaid tetszését. Ez a recept tökéletes választás hétköznapi ebédhez vagy akár ünnepi alkalmakra is. A ropogós panír vagy a szaftos sült változat harmonizál a lágyan olvadó sajttal, így minden falat valódi ízorgia. Ha szeretnél egy gyors, mégis különleges fogást készíteni, akkor ezt a receptet neked találták ki! Ha pedig szereted a sajttal töltött csirkemellet, akkor próbáld ki a baconbe tekert csirkemell receptet is, ami szintén egy laktató és szaftos fogás
A sajttal töltött csirkemell hozzávalói (4 adaghoz):
- 4 db csirkemellfilé
- 100 g reszelt trappista sajt (vagy cheddar, gouda)
- 50 g krémsajt (opcionális, még krémesebb töltelékhez)
- 2 gerezd fokhagyma (reszelve vagy aprítva)
- 1 teáskanál mustár
- ½ teáskanál őrölt fekete bors
- ½ teáskanál só
- ½ teáskanál füstölt paprika (opcionális, extra ízért)
- 1 tojás (a panírozáshoz)
- 100 g zsemlemorzsa
- 50 g liszt
- Olaj vagy vaj a sütéshez
„A tejszínes sajtos sült csirkemell tésztával pedig tökéletes alternatíva, ha még krémesebb, gazdagabb ízvilágra vágysz.
A sajttal töltött csirkemell elkészítése lépésről lépésre:
-
A csirkemell előkészítése
- A csirkemelleket vágd be oldalról úgy, hogy egy mély „zsebet” alakíts ki bennük. Ügyelj arra, hogy ne vágd át teljesen a húst.
-
A sajtos töltelék elkészítése
- Egy tálban keverd össze a reszelt sajtot, a krémsajtot, a fokhagymát, a mustárt és a fűszereket. Ez a keverék adja a töltelék krémes, fűszeres állagát.
-
Töltés és rögzítés
- A sajtos keveréket kanalazd bele a csirkemellek zsebébe, majd fogpiszkálóval vagy konyhai hústűvel rögzítsd, hogy a sütés során ne folyjon ki a töltelék.
-
Panírozás (opcionális)
- Ha ropogós bundát szeretnél, forgasd meg a töltött csirkemelleket először lisztben, majd felvert tojásban, végül zsemlemorzsában.
-
Sütés serpenyőben vagy sütőben
- Serpenyőben: Egy nagy serpenyőben hevíts fel olajat, majd közepes lángon süsd a csirkemelleket oldalanként 5-7 percig, amíg aranybarna nem lesz a panír és a hús átsül.
- Sütőben: Helyezd a panírozott csirkemelleket egy sütőpapírral bélelt tepsire, és 180°C-ra előmelegített sütőben süsd 25-30 percig. Ha nincs panír, akár egy kis vajjal meglocsolva is sütheted.
Tippek és trükkök a tökéletes sajttal töltött csirkemellhez:
✔ Sajtválasztás: Ha karakteresebb ízt szeretnél, használj füstölt sajtot vagy cheddar sajtot. A mozzarella is jó választás, ha nyúlósabb textúrára vágysz.
✔ Panírozás nélkül: Ha egészségesebb verziót szeretnél, sütőben sütve is elkészítheted olívaolajjal meglocsolva, így kevesebb zsiradékot tartalmaz.
✔ Extra töltelék: A sajthoz adhatsz apróra vágott gombát, sonkát vagy akár spenótot is, hogy még gazdagabb legyen az ízvilág.
✔ Előre elkészíthető: A megtöltött csirkemelleket akár egy nappal előre is előkészítheted, és hűtőben tárolhatod a sütés előtt.
Ha szereted a töltött csirkemelleket, próbáld ki a Aszalt szilvával töltött csirkemell baconbe tekerve receptet is, amely egy igazi vendégváró fogás
Ez a sajttal töltött csirkemell recept tökéletes választás vendégvárónak vagy egy különleges hétköznapi ebédnek. Ha kipróbálod, garantáltan az egyik kedvenc fogásoddá válik! Jó étvágyat!
További sajtos csirkemell receptekért nézd meg a Sajtos csirkemell receptek kategóriaoldalt
