Sajttal töltött csirkemell – Szaftos és ínycsiklandó recept

sajttal töltött csirkemell
sajttal töltött csirkemell

Sajttal töltött csirkemell – Szaftos és ínycsiklandó recept

A sajttal töltött csirkemell egy ízletes, szaftos és egyszerűen elkészíthető étel, amely garantáltan elnyeri vendégeid és családtagjaid tetszését. Ez a recept tökéletes választás hétköznapi ebédhez vagy akár ünnepi alkalmakra is. A ropogós panír vagy a szaftos sült változat harmonizál a lágyan olvadó sajttal, így minden falat valódi ízorgia. Ha szeretnél egy gyors, mégis különleges fogást készíteni, akkor ezt a receptet neked találták ki! Ha pedig szereted a sajttal töltött csirkemellet, akkor próbáld ki a baconbe tekert csirkemell receptet is, ami szintén egy laktató és szaftos fogás

A sajttal töltött csirkemell hozzávalói (4 adaghoz):

  • 4 db csirkemellfilé
  • 100 g reszelt trappista sajt (vagy cheddar, gouda)
  • 50 g krémsajt (opcionális, még krémesebb töltelékhez)
  • 2 gerezd fokhagyma (reszelve vagy aprítva)
  • 1 teáskanál mustár
  • ½ teáskanál őrölt fekete bors
  • ½ teáskanál só
  • ½ teáskanál füstölt paprika (opcionális, extra ízért)
  • 1 tojás (a panírozáshoz)
  • 100 g zsemlemorzsa
  • 50 g liszt
  • Olaj vagy vaj a sütéshez

„A tejszínes sajtos sült csirkemell tésztával pedig tökéletes alternatíva, ha még krémesebb, gazdagabb ízvilágra vágysz.

A sajttal töltött csirkemell elkészítése lépésről lépésre:

  1. A csirkemell előkészítése

    • A csirkemelleket vágd be oldalról úgy, hogy egy mély „zsebet” alakíts ki bennük. Ügyelj arra, hogy ne vágd át teljesen a húst.
  2. A sajtos töltelék elkészítése

    • Egy tálban keverd össze a reszelt sajtot, a krémsajtot, a fokhagymát, a mustárt és a fűszereket. Ez a keverék adja a töltelék krémes, fűszeres állagát.
  3. Töltés és rögzítés

    • A sajtos keveréket kanalazd bele a csirkemellek zsebébe, majd fogpiszkálóval vagy konyhai hústűvel rögzítsd, hogy a sütés során ne folyjon ki a töltelék.
  4. Panírozás (opcionális)

    • Ha ropogós bundát szeretnél, forgasd meg a töltött csirkemelleket először lisztben, majd felvert tojásban, végül zsemlemorzsában.
  5. Sütés serpenyőben vagy sütőben

    • Serpenyőben: Egy nagy serpenyőben hevíts fel olajat, majd közepes lángon süsd a csirkemelleket oldalanként 5-7 percig, amíg aranybarna nem lesz a panír és a hús átsül.
    • Sütőben: Helyezd a panírozott csirkemelleket egy sütőpapírral bélelt tepsire, és 180°C-ra előmelegített sütőben süsd 25-30 percig. Ha nincs panír, akár egy kis vajjal meglocsolva is sütheted.

Tippek és trükkök a tökéletes sajttal töltött csirkemellhez:

Sajtválasztás: Ha karakteresebb ízt szeretnél, használj füstölt sajtot vagy cheddar sajtot. A mozzarella is jó választás, ha nyúlósabb textúrára vágysz.
Panírozás nélkül: Ha egészségesebb verziót szeretnél, sütőben sütve is elkészítheted olívaolajjal meglocsolva, így kevesebb zsiradékot tartalmaz.
Extra töltelék: A sajthoz adhatsz apróra vágott gombát, sonkát vagy akár spenótot is, hogy még gazdagabb legyen az ízvilág.
Előre elkészíthető: A megtöltött csirkemelleket akár egy nappal előre is előkészítheted, és hűtőben tárolhatod a sütés előtt.

Ha szereted a töltött csirkemelleket, próbáld ki a Aszalt szilvával töltött csirkemell baconbe tekerve receptet is, amely egy igazi vendégváró fogás

Ez a sajttal töltött csirkemell recept tökéletes választás vendégvárónak vagy egy különleges hétköznapi ebédnek. Ha kipróbálod, garantáltan az egyik kedvenc fogásoddá válik! Jó étvágyat!

További sajtos csirkemell receptekért nézd meg a Sajtos csirkemell receptek kategóriaoldalt

sajttal töltött csirkemell
sajttal töltött csirkemell
Hirdetések

Legújabb csirkemell receptek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Verified by MonsterInsights