Serpenyőben sült csirkemell – A tökéletes aranybarna ropogós kérgű hús

serpenyőben sült csirkemell
serpenyőben sült csirkemell

Kevés dolog tud versenyezni egy kívül ropogós, belül omlós csirkemell szelettel. A serpenyőben sült csirkemell nemcsak gyors, de egyszerű és elképesztően finom is. Ez a recept bemutatja, hogyan érheted el azt a tökéletes aranybarna kérget, amitől a csirkemell valóban éttermi szintű fogássá válik – mindezt egyetlen serpenyő segítségével, otthoni körülmények között.

Ideális választás hétköznapi vacsorához, de akár vendégvárónak is bevethető. Egyszerűségében rejlik a nagyszerűsége!

Hozzávalók

  • 2 db csirkemellfilé
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál só
  • 1/2 teáskanál frissen őrölt bors
  • 1 teáskanál fokhagymapor
  • 1/2 teáskanál őrölt pirospaprika
  • 1 evőkanál keményítő (kukorica- vagy burgonyakeményítő)
  • 1 evőkanál citromlé
  • Friss petrezselyem a tálaláshoz

Elkészítés

Elkészítés lépésről lépésre

1. Mosd meg és töröld szárazra a csirkemellfiléket. Vágd őket hosszában ketté, így 4 egyenletes vastagságú szeletet kapsz.

2. Egy tálban keverd össze a sót, borsot, fokhagymaport, pirospaprikát és a keményítőt. Dörzsöld be a hússzeleteket ezzel a száraz keverékkel. Végül locsold meg a citromlével, és hagyd állni 5-10 percet.

3. Egy nagyobb serpenyőt hevíts fel közepes-magas lángon. Öntsd bele az olívaolajat, majd amikor forró, helyezd bele a csirkemelleket. Ne zsúfold túl a serpenyőt – ha szükséges, süsd két adagban.

4. Süsd oldalanként 4-5 percig, mozdítás nélkül, hogy kialakuljon az aranybarna, ropogós kéreg. Ha túl hamar megfordítod, nem pirul meg rendesen.

5. Ha elkészült, vedd ki a húsokat, és pihentesd 3-4 percig, hogy a szaftok ne folyjanak ki. Tálald friss petrezselyemmel megszórva, köretként salátával, párolt rizzsel vagy sült zöldséggel.

Tippek

  • A keményítő hozzáadása segít abban, hogy ropogós, étvágygerjesztő kérget kapjon a hús.
  • Ne mozgasd sütés közben! Ez a leggyakoribb hiba – hagyni kell kérgesedni a húst.
  • A citromlé nemcsak ízt ad, hanem segít abban is, hogy a hús szaftos maradjon.

Egészséges alternatívák

  • A keményítő elhagyható, ha ropogósság helyett inkább zsírszegény verziót szeretnél.
  • Használj teljes kiőrlésű zsemlemorzsát vagy zabpehelylisztet a panírhoz.
  • Köretként válassz quinoa salátát vagy párolt brokkolit.

Elkészítési idő

Előkészítés: 10 perc
Sütés: 10 perc
Összesen: 20 perc

Tápértékek

Kalória: 170 kcal
Fehérje: 30 g
Szénhidrát: 2 g
Zsír: 4 g
Rost: 0 g

Nézd meg ezeket a csirkemell recepteket is

serpenyőben sült csirkemell
serpenyőben sült csirkemell

Legújabb csirkemell receptek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Verified by MonsterInsights