
Kevés dolog tud versenyezni egy kívül ropogós, belül omlós csirkemell szelettel. A serpenyőben sült csirkemell nemcsak gyors, de egyszerű és elképesztően finom is. Ez a recept bemutatja, hogyan érheted el azt a tökéletes aranybarna kérget, amitől a csirkemell valóban éttermi szintű fogássá válik – mindezt egyetlen serpenyő segítségével, otthoni körülmények között.
Ideális választás hétköznapi vacsorához, de akár vendégvárónak is bevethető. Egyszerűségében rejlik a nagyszerűsége!
Hozzávalók
- 2 db csirkemellfilé
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál só
- 1/2 teáskanál frissen őrölt bors
- 1 teáskanál fokhagymapor
- 1/2 teáskanál őrölt pirospaprika
- 1 evőkanál keményítő (kukorica- vagy burgonyakeményítő)
- 1 evőkanál citromlé
- Friss petrezselyem a tálaláshoz
Elkészítés
Elkészítés lépésről lépésre
1. Mosd meg és töröld szárazra a csirkemellfiléket. Vágd őket hosszában ketté, így 4 egyenletes vastagságú szeletet kapsz.
2. Egy tálban keverd össze a sót, borsot, fokhagymaport, pirospaprikát és a keményítőt. Dörzsöld be a hússzeleteket ezzel a száraz keverékkel. Végül locsold meg a citromlével, és hagyd állni 5-10 percet.
3. Egy nagyobb serpenyőt hevíts fel közepes-magas lángon. Öntsd bele az olívaolajat, majd amikor forró, helyezd bele a csirkemelleket. Ne zsúfold túl a serpenyőt – ha szükséges, süsd két adagban.
4. Süsd oldalanként 4-5 percig, mozdítás nélkül, hogy kialakuljon az aranybarna, ropogós kéreg. Ha túl hamar megfordítod, nem pirul meg rendesen.
5. Ha elkészült, vedd ki a húsokat, és pihentesd 3-4 percig, hogy a szaftok ne folyjanak ki. Tálald friss petrezselyemmel megszórva, köretként salátával, párolt rizzsel vagy sült zöldséggel.
Tippek
- A keményítő hozzáadása segít abban, hogy ropogós, étvágygerjesztő kérget kapjon a hús.
- Ne mozgasd sütés közben! Ez a leggyakoribb hiba – hagyni kell kérgesedni a húst.
- A citromlé nemcsak ízt ad, hanem segít abban is, hogy a hús szaftos maradjon.
Egészséges alternatívák
- A keményítő elhagyható, ha ropogósság helyett inkább zsírszegény verziót szeretnél.
- Használj teljes kiőrlésű zsemlemorzsát vagy zabpehelylisztet a panírhoz.
- Köretként válassz quinoa salátát vagy párolt brokkolit.
Elkészítési idő
Előkészítés: 10 perc
Sütés: 10 perc
Összesen: 20 perc
Tápértékek
Kalória: 170 kcal
Fehérje: 30 g
Szénhidrát: 2 g
Zsír: 4 g
Rost: 0 g
Nézd meg ezeket a csirkemell recepteket is
- Tökéletes natúr csirkemell recept
- 10 tipp a tökéletes csirkemell elkészítéséhez – Így lesz mindig szaftos és omlós!
- Hogyan készítsd el a tökéletes kijevi csirkemellet? – A klasszikus, ínycsiklandó töltött fogás
