A spenóttal töltött csirkemell egy könnyű, fehérjedús és egészséges étel, amely tökéletesen illeszkedik a fitness étrendbe. A szaftos csirkemell belsejébe krémes ricottás-spenótos tölteléket rejtünk, amely tele van vitaminokkal és ásványi anyagokkal is.
A spenóttal töltött csirkemell hozzávalói
- 2 nagyobb csirkemell filé
- 200 g friss spenótlevél
- 100 g ricotta (vagy zsírszegény túró)
- 1 gerezd fokhagyma, apróra vágva
- 1 evőkanál görög joghurt
- 1 evőkanál reszelt parmezán
- 1 teáskanál olívaolaj
- 1/2 teáskanál őrölt szerecsendió
- Só, bors ízlés szerint
- 1 teáskanál mustár (opcionális)
- Fogpiszkálók vagy hústűk a rögzítéshez
Elkészítés
A töltelék elkészítése
Egy serpenyőben olívaolajon párold meg a spenótot, amíg összeesik, majd add hozzá az aprított fokhagymát és kevergesd még 1 percig. Hagyd hűlni.
A töltelék összeállítása
Keverd össze a ricottát, joghurtot, parmezánt, szerecsendiót, mustárt és a kihűlt spenótot. Ízlés szerint sózd, borsozd.
A csirkemell előkészítése
A csirkemelleket vízszintesen vágd be, hogy egy mélyebb zsebet kapj, majd óvatosan töltsd meg a spenótos keverékkel. Fogpiszkálóval vagy hústűvel rögzítsd, hogy a töltelék ne folyjon ki.
Sütés előkészítése
Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és helyezd a töltött csirkemelleket egy sütőpapírral bélelt tepsibe.
Sütés
Süsd a csirkemelleket 25-30 percig, amíg aranybarnák lesznek és a hús teljesen átsül.
Tálalás
Hagyd 5 percig pihenni, majd szeleteld fel és tálald friss salátával vagy párolt zöldségekkel.
Elkészítési idő
Előkészítés: 15 perc
Sütés: 25-30 perc
Összesen: 40-45 perc
Tippek
- Ha még krémesebb tölteléket szeretnél, adj hozzá egy evőkanál natúr krémsajtot.
- Ha ropogós kérget szeretnél, szórj a tetejére egy kis reszelt sajtot sütés előtt.
- Fűszeresebb verzióhoz keverj egy kis chilipelyhet vagy fokhagymaport a töltelékbe.
- Gluténmentes változat: Az összes összetevő természetesen gluténmentes, így gluténérzékenyek is fogyaszthatják.
Tápértékek
Kalória: 320 kcal
Fehérje: 45 g
Szénhidrát: 6 g
Zsír: 12 g
Rost: 2 g
