Sütőben rántott csirkemell – olaj nélküli ropogós finomság

sütőben rántott csirkemell

Ha szereted a rántott csirkemellet, de szeretnél egy egészségesebb alternatívát, amelyhez nem kell bő olajban sütni, akkor ez a recept neked szól! A sütőben rántott csirkemell kiváló választás mindazoknak, akik diétáznak, vagy csak csökkentenék a zsiradékfogyasztást.

Ez a változat nemcsak kevesebb kalóriát tartalmaz, hanem elképesztően ropogós is tud lenni – a sütőben sült bunda ugyanis remekül megőrzi a kívánt állagot, miközben a hús belül omlós és szaftos marad.

A sütőben rántott csirkemell hozzávalói

  • 4 db csirkemellfilé
  • só, frissen őrölt bors ízlés szerint
  • 3 evőkanál liszt
  • 2 db tojás
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • 1 teáskanál füstölt pirospaprika (opcionális)
  • 1 evőkanál reszelt parmezán sajt (opcionális)
  • olívaolaj spray vagy ecsettel kenhető kevés olívaolaj

Elkészítés

Elkészítés

A hús előkészítése:
A csirkemellfiléket megtisztítjuk, inakat, hártyákat eltávolítjuk, majd hosszában kettévágjuk, így 8 szeletet kapunk. Ha vastagabbak a szeletek, klopfoljuk ki őket enyhén. Sózzuk, borsozzuk mindkét oldalukat, majd félretesszük pihenni, amíg előkészítjük a panírozáshoz szükséges hozzávalókat.

Panírozó állomás kialakítása:
Három tálat készítsünk elő: az elsőbe liszt kerül, a másodikba a villával felvert tojás, a harmadikba a zsemlemorzsa. A zsemlemorzsához keverhetünk 1 teáskanál füstölt pirospaprikát és 1 evőkanál reszelt parmezánt, így különlegesebb ízvilágot kapunk.

Panírozás:
A csirkemelleket először lisztbe forgatjuk, majd a tojásba mártjuk, végül jól beleforgatjuk a zsemlemorzsába. A panírt kézzel finoman rányomkodjuk a húsra, hogy jól megtapadjon.

Előkészítés sütéshez:
A bepanírozott csirkemelleket sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük. Ha van olajspray-nk, akkor azzal egyenletesen befújjuk a szeletek tetejét – ettől lesz igazán ropogós. Ha nincs, egy ecset segítségével vékonyan kenjük meg olívaolajjal.

Sütés:
A sütőt előmelegítjük 200°C-ra (alsó-felső sütés). A csirkemelleket a középső rácsra helyezzük, és 15 percig sütjük. Ezután megfordítjuk őket, újra megolajozzuk a másik oldalukat is, majd további 10-12 percig sütjük, míg aranybarna, ropogós kérget nem kapnak.

Elkészítési idő

Előkészítés: 20 perc
Sütés: 25 perc
Összesen: 45 perc

Tippek

  • Használj panko morzsát vagy tört kukoricapelyhet a ropogós panírért.
  • A parmezán és a füstölt paprika extra ízt ad a bundának.
  • Légkeveréses sütővel még ropogósabb végeredményt kapsz.
  • Grillezéssel a végén még roppanósabb lesz a bunda.

Tápértékek

Kalória: 190 kcal
Fehérje: 26 g
Szénhidrát: 10 g
Zsír: 5 g
Rost: 1 g

sütőben rántott csirkemell
sütőben rántott csirkemell

Legújabb csirkemell receptek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Verified by MonsterInsights