Sütőtökös csirkemell rozmaringgal
Ez az ünnepi recept a sütőtök édes ízét és a rozmaring frissességét ötvözi a szaftos csirkemellel, amely tökéletes választás lehet a karácsonyi asztalra. Egy egyszerűen elkészíthető, mégis különleges fogás, amely garantáltan lenyűgözi a családot és a vendégeket.
Hozzávalók a sütőtökös-rozmaringos csirkemellhez
4 adaghoz:
- 4 db csirkemellfilé
- 300 g sütőtök (megtisztítva, kockákra vágva)
- 2 evőkanál olívaolaj vagy kókuszolaj
- 1 evőkanál frissen aprított rozmaring
- 2 gerezd fokhagyma, reszelve
- 1 teáskanál méz
- Só és frissen őrölt bors ízlés szerint
- 50 ml csirkealaplé vagy víz
Elkészítés: Sütőtökös-rozmaringos csirkemell
-
Előkészítés
- A csirkemelleket tisztítsd meg, majd mindkét oldalukat sózd és borsozd meg.
- A sütőtököt hámozd meg, vágd kockákra, és keverd össze egy evőkanál olívaolajjal, reszelt fokhagymával és aprított rozmaringgal.
-
Csirkemell sütése
- Egy serpenyőben hevíts fel egy evőkanál olívaolajat közepes lángon, majd süsd meg a csirkemelleket oldalanként 3-4 percig, amíg aranybarna kérget kapnak.
-
Sütőtök párolása
- A megsült csirkemelleket vedd ki a serpenyőből, és tedd félre.
- A serpenyőbe add hozzá a sütőtököt, mézet, és öntsd fel csirkealaplével vagy vízzel. Párold 10-12 percig, amíg a sütőtök megpuhul, de még tartja a formáját.
-
Egyesítés és sütés
- Helyezd vissza a csirkemelleket a serpenyőbe, és párold további 5-7 percig, hogy az ízek összeérjenek.
-
Tálalás
- Tálald a csirkemelleket sütőtökkel körítve, és szórd meg friss rozmaringgal. Köretként kínálhatsz mellé friss salátát vagy rizst.
Előkészítési idő: 15 perc
Elkészítési idő: 40 perc
Teljes idő: 55 perc
Tápértékek egy adaghoz (kb. 250 g)
- Kalória: 340 kcal
- Fehérje: 38 g
- Zsír: 12 g
- Telített zsír: 2 g
- Szénhidrát: 15 g
- Cukor: 8 g
- Rost: 2 g
- Nátrium: 300 mg
Ha tetszik a méz használata ebben a receptben, nézd meg a mézes-mustáros csirkemell receptet is
Hirdetések