Tavaszi csirkeragu krémes mártásban – selymes, illatos fogás a szezon zöldségeivel

tavaszi csirkeragu
tavaszi csirkeragu

Ahogy a tavasz beköszönt, nemcsak a természet, hanem a konyhánk is megújul. A tavaszi csirkeragu krémes mártásban a szezon zöldségeinek frissességét ötvözi a selymes, gazdag ízvilággal, amely tökéletes választás egy tartalmas, mégis könnyű főételhez.

Hozzávalók

  • 40 dkg csirkemell filé
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 közepes sárgarépa
  • 1 kis cukkini
  • 10 dkg zöldborsó
  • 1 kis csokor friss petrezselyem
  • 1 dl főzőtejszín
  • 1 teáskanál mustár
  • Só, bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál tárkony
  • 0,5 dl víz vagy zöldségalaplé

Elkészítés

Elkészítés

A csirkemellet alaposan mosd meg, majd vágd kis falatnyi kockákra. A hagymát aprítsd fel, a sárgarépát vékony karikákra, a cukkinit félkarikákra, a fokhagymát pedig zúzd össze vagy reszeld le.

Egy nagyobb serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat és a vajat. Add hozzá a felaprított vöröshagymát, és párold üvegesre közepes lángon. Ezután add hozzá a fokhagymát, és röviden pirítsd meg, hogy kiadja az aromáját. Szórd bele a csirkemellkockákat, sózd, borsozd, és pirítsd fehéredésig.

Amikor a hús kifehéredett, add hozzá a sárgarépát és a cukkinit. Önts alá fél deci vizet vagy zöldségalaplevet, fedd le, és párold 5-6 percig, hogy a zöldségek puhulni kezdjenek. Ezután keverd hozzá a zöldborsót, és párold további 5 percig.

Amikor minden puhára főtt, add hozzá a mustárt, majd öntsd rá a főzőtejszínt. Szórd meg tárkonnyal (vagy kakukkfűvel), és főzd még 3-4 percig, amíg a mártás kissé besűrűsödik és kellemesen selymes lesz. A végén keverd bele a frissen aprított petrezselymet, és ha szükséges, igazíts az ízeken sóval, borssal.

Tippek

  • Gazdagíthatod reszelt citromhéjjal vagy egy csipet szerecsendióval.
  • Tejszín helyett használhatsz natúr joghurtot vagy növényi főzőkrémet.
  • Adj hozzá dijoni mustárt, ha pikánsabb ízeket szeretsz.

Egészséges alternatívák

  • Tejszín helyett használj zab- vagy mandulaitalt.
  • Olívaolajjal készítsd el vaj helyett.
  • Köretként válassz bulgurt, hajdinát vagy karfiolrizst.

Elkészítési idő

Előkészítés: 15 perc
Sütés: 25 perc
Összesen: 40 perc

Tápértékek

Kalória: 360 kcal
Fehérje: 35 g
Szénhidrát: 12 g
Zsír: 20 g
Rost: 3 g

Nézd meg ezeket a csirkemell recepteket is

tavaszi csirkeragu
tavaszi csirkeragu

Legújabb csirkemell receptek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Verified by MonsterInsights