Tavaszi csirkeragu leves – színes, laktató és egészséges egytálétel

tavaszi csirkeragu leves
tavaszi csirkeragu leves

A tavaszi csirkeragu leves igazi színes, frissítő és tartalmas egytálétel, amely egyesíti a gazdag levesek laktató erejét és a tavasz könnyedségét. A csirkemell, a sokféle zöldség és az enyhén sűrű, zamatos lé tökéletes kombinációja egy tavaszi ebédhez vagy vacsorához.

Hozzávalók

  • 35 dkg csirkemell filé
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 szál fehérrépa
  • 1 kis zellergumó
  • 1 kis fej brokkoli
  • 1 kis cukkini
  • 1 marék zöldborsó
  • 1 teáskanál só
  • Frissen őrölt bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál szárított tárkony
  • 1 babérlevél
  • 1,5 liter csirkealaplé vagy víz
  • 1 dl főzőtejszín (opcionálisan)
  • Friss petrezselyem a tálaláshoz

Elkészítés

Elkészítés

A csirkemellet mosd meg, és vágd kisebb kockákra. A zöldségeket tisztítsd meg: a répákat karikázd fel, a zellert kockázd, a brokkolit szedd rózsáira, a cukkinit karikázd vagy félkarikázd, a vöröshagymát aprítsd finomra, a fokhagymát zúzd össze.

Egy nagy lábasban hevítsd fel az olívaolajat, add hozzá a vöröshagymát és párold üvegesre, majd add hozzá a fokhagymát is. Ezután dobd rá a felkockázott csirkemellet, és pirítsd fehéredésig. Fűszerezd sóval, borssal, tárkonnyal, majd add hozzá a babérlevelet.

Szórd bele a feldarabolt sárgarépát, fehérrépát, zellert, és öntsd fel az alaplével vagy vízzel. Forrald fel, majd közepes lángon főzd 15 percig. Ezt követően add hozzá a brokkolit, a zöldborsót és a cukkinit. Főzd még további 10 percig, hogy minden zöldség megpuhuljon, de ne főjön szét.

A főzés végén, ha szeretnéd krémesíteni a levest, add hozzá a főzőtejszínt, és főzd további 2-3 percig. Végül szórd meg friss, aprított petrezselyemmel, és melegen tálald.

Tippek

  • Feldobhatod reszelt citromhéjjal vagy szerecsendióval.
  • Kevés hajdina vagy köles is főzhető bele a sűrűbb állagért.
  • Tejszín elhagyásával laktózmentes lesz.

Egészséges alternatívák

  • Használj növényi főzőkrémet vagy hagyd el a tejszínt.
  • Pulykamellel vagy tofuval is elkészíthető.
  • Kezdd zsiradék nélküli párolással az egészségesebb változathoz.

Elkészítési idő

Előkészítés: 15 perc
Sütés: 30 perc
Összesen: 45 perc

Tápértékek

Kalória: 220 kcal
Fehérje: 30 g
Szénhidrát: 12 g
Zsír: 8 g
Rost: 4 g

Nézd meg ezeket a csirkemell recepteket is

tavaszi csirkeragu leves
tavaszi csirkeragu leves

Legújabb csirkemell receptek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Verified by MonsterInsights