Tejszínes ananászos csirkemell tésztával – krémes és gyümölcsös ebéd egy serpenyőben

tejszínes ananászos csirkemell tésztával

Szeretnéd összekötni a krémes tejszín gazdagságát az ananász frissességével? A tejszínes ananászos csirkemell tésztával egy fantasztikus, egytálétel, ami villámgyors ebédre vagy vacsorára is tökéletes. Krémes, laktató és gyümölcsösen üde egyszerre – egy serpenyőben elkészül, és igazi ízorgia várja az ízlelőbimbóidat!

Hozzávalók

  • 50 dkg csirkemellfilé
  • 1 konzerv ananász (kb. 200–250 g)
  • 2 dl főzőtejszín (20% zsírtartalmú)
  • 2 ek tejföl
  • 1 dl tej
  • 1 mokkáskanál gyömbér
  • 1 tk fahéj
  • 2 ek liszt
  • olaj a sütéshez
  • só, bors ízlés szerint
  • 300–400 g tészta (pl. spagetti vagy penne)

Elkészítés

1. Csirkemell és ananász előkészítése

A csirkemellet és az ananászt felkockázzuk. A csirkét sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, majd egy nagy serpenyőben kevés olajon megpirítjuk, amíg minden oldala kifehéredik.

2. Fűszerezés és lisztezés

Megszórjuk a csirkét egy kevés gyömbérrel, fahéjjal és a 2 evőkanál liszttel, majd gyorsan elkeverjük, hogy minden hússzeletre egyenletes bevonat kerüljön.

3. Tejszínes alap hozzáadása

A tejszínt, tejfölt és tejet kikeverjük egy tálban, majd ráöntjük a húshoz. Keverjük össze alacsony lángon, hogy elkezdjen besűrűsödni.

4. Ananász és szósz összefőzése

Amikor a tejszínes keverék már enyhén besűrűsödött, hozzáadjuk a kockázott ananász levét és darabjait, majd pár perc alatt összefőzzük az ízeket.

5. Tészta főzése

A tésztát bőséges, sós vízben a csomagolásán jelzett ideig kifőzzük, leszűrjük, és a mártásos csirkéhez adjuk. Alacsony lángon összeforgatjuk, hogy átjárja a tészta is a krémes szósszal.

6. Tálalás

Azonnal tálaljuk, ízlés szerint megszórhatjuk reszelt sajttal vagy egy kevés friss gyömbérrel, hogy még intenzívebb legyen az ízhatás.

Tippek

  • A csirke pirításakor ne kevergessük túl gyakran, hogy szép kérget kapjunk.
  • A tejszín besűrűsödését alacsony lángon kövessük, így krémes marad a mártás.
  • A tésztát mindig sózott vízben főzzük, ez adja meg az alapízét.
  • Ha szeretnéd, adhatsz hozzá egy csipet szerecsendiót is a tejszínes mártáshoz.
  • Friss petrezselyemmel vagy bazsalikommal még színesebb és üdébb lesz a végeredmény.

Egészséges alternatívák

  • Használj teljes kiőrlésű tésztát a több rostbevitel érdekében.
  • Főzőtejszín helyett válassz light tejfölt és sovány tejszínt a kalóriák csökkentéséhez.
  • Csökkentsd a liszttel és tejszínnel készült mártás mennyiségét, és keverd joghurttal.
  • Adj hozzá több zöldséget (pl. brokkoli, spenót), hogy több vitamint vigyél be.
  • Használj olívaolajat a sütéshez rafináltabb zsírszerkezet érdekében.

Elkészítési idő

Előkészítés: 10 perc
Sütés: 30 perc
Összesen: 40 perc

Tápértékek

Kalória: 480 kcal
Fehérje: 38 g
Szénhidrát: 45 g
Zsír: 20 g
Rost: 4 g

Nézd meg ezeket a csirkemell recepteket is

 

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Verified by MonsterInsights