Tejszínes csirkemell leves
Merülj el az ízek művészetében ebben a kifinomult és ínycsiklandó tejszínes csirkemell leves receptjében! Ez a könnyed, mégis laktató fogás egy valódi kulináris utazásra hívja olvasóit. A leves egyszerűségét és eleganciáját a csirkemell puhasága és a tejszín krémessége teszi feledhetetlenné. A leves alapja egy gazdag húsleves, melyet finoman fűszerezett csirkemell csíkokkal gazdagítunk. Íme a tejszínes csirkemell receptje.
A tejszínes csirkemell leves hozzávalói
- 2 tk vaj
- 1db közepes vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- fél bögre aprított zeller
- fél bögre felszeletelt sárgarépa
- 2 tk liszt (gluténmentes)
- 4 bögre húslevesalaplé
- 1 db csirkemell
- só, bors
- kakukkfű petrezselyem
- oregano
- fél bögre zöldborsó
- 200 ml tejszín (kókusz vagy rizs)
- fél bögre tej (kókusz vagy mandula vagy rizs)
- 1 bögre levestészta (gluténmentes)
A tejszínes csirkemell leves elkészítése
- Egy lábasban olvaszd meg a vajat, majd add hozzá a felaprított hagymát és a fokhagymát, amit párolj üvegesre .
- Add hozzá az aprított zellert és a felszeletelt répát, és egy kicsit pirítsd meg őket.
- Ezután tedd hozzá a lisztet, és kissé pirítsd le
- Öntsd hozzá az húslevesalaplevelet, és jól keverd össze, majd mehet bele a feldarabolt csirkemell.
- Fűszerezd ízlés szerint sóval, kakukkfűvel, petrezselyemmel, oregánóval és borssal, a főzés végén pedig add hozzá a zöldborsót.
- Alacsony hőfokon adagold hozzá a tejszínt és a tejet, ezután keverd össze és sózd, ha még szükséges.
- Tálald valamilyen levestésztával
Próbáld ki Te is ezt a tejszínes csirkemell leves receptet!
Hirdetések