Tejszínes csirkemell leves

tejszínes csirkemell leves
tejszínes csirkemell leves

Tejszínes csirkemell leves

Merülj el az ízek művészetében ebben a kifinomult és ínycsiklandó tejszínes csirkemell leves receptjében! Ez a könnyed, mégis laktató fogás egy valódi kulináris utazásra hívja olvasóit. A leves egyszerűségét és eleganciáját a csirkemell puhasága és a tejszín krémessége teszi feledhetetlenné. A leves alapja egy gazdag húsleves, melyet finoman fűszerezett csirkemell csíkokkal gazdagítunk. Íme a tejszínes csirkemell receptje.

A tejszínes csirkemell leves hozzávalói

  • 2 tk vaj
  • 1db közepes vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • fél bögre aprított zeller
  • fél bögre felszeletelt sárgarépa
  • 2 tk liszt (gluténmentes)
  • 4 bögre húslevesalaplé
  • 1 db csirkemell
  • só, bors
  • kakukkfű petrezselyem
  • oregano
  • fél bögre zöldborsó
  • 200 ml tejszín (kókusz vagy rizs)
  • fél bögre tej (kókusz vagy mandula vagy rizs)
  • 1 bögre levestészta (gluténmentes)

A tejszínes csirkemell leves elkészítése

  1. Egy lábasban olvaszd meg a vajat, majd add hozzá a felaprított hagymát és a fokhagymát, amit párolj üvegesre . 
  2. Add hozzá az aprított zellert és a felszeletelt répát, és egy kicsit pirítsd meg őket.
  3. Ezután tedd hozzá a lisztet, és kissé pirítsd le 
  4. Öntsd hozzá az húslevesalaplevelet, és jól keverd össze, majd mehet bele a feldarabolt csirkemell.
  5. Fűszerezd ízlés szerint sóval, kakukkfűvel, petrezselyemmel, oregánóval és borssal, a főzés végén pedig add hozzá a zöldborsót. 
  6. Alacsony hőfokon adagold hozzá a tejszínt és a tejet, ezután keverd össze és sózd, ha még szükséges.
  7.  Tálald valamilyen levestésztával

Próbáld ki Te is ezt a tejszínes csirkemell leves receptet!

tejszínes csirkemell leves
tejszínes csirkemell leves

 

Hirdetések

Legújabb csirkemell receptek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Verified by MonsterInsights