Tejszínes gombás csirkemell tésztával
Képzelj el egy ízekben gazdag kulináris kalandot, amely minden egyes harapásnál elvarázsol. A tejszínes gombás csirkemell tészta egy csodálatos mesterfogás, elkészítése olyan egyszerű, mint finom. Ez a recept ötvözi a selymes színt, az illatos gombákat és a szívhez szóló csirkemellet olyan tésztaágyon, ízvilága egyszerűen leírhatatlan. Íme a tejszínes gombás csirkemell tésztával receptje.
A tejszínes gombás csirkemell tésztával hozzávalói
- 500 g csirkemellfilé
- 250 g gomba
- 500 g tészta (pl. penne, kagyló)
- 2 ek olívaolaj
- 1 ek vaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ek gluténmentes zabliszt
- 5 dl kókusz, zab vagy rizstejszín
- 100 g parmezán vagy cheddar sajt
- só, fehér bors
- 1 késhegynyi szerecsendió
A tejszínes gombás csirkemell tésztával elkészítése
Tisztítsd meg a csirkemellfilét és vágd fel csíkokra vagy kockákra.
A tésztát főzd meg (al dentére) sós, lobogó vízben.
Szűrd le, de tegyél félre a főzővizéből 1-2 decit.
Az olaj és a vaj keverékét forrósítsd fel egy serpenyőben, és dobd rá a húst.
Süsd a húst míg kifehéredik, az sem baj, ha picit lepirul, közben sózd, borsozd. Ha elkészült, tedd félre.
Piríts le egy kis gombát és a végén dobd majd rá.
Tegyél a serpenyőbe a zúzott fokhagymát, majd fél perc után szórd rá a zablisztet, keverd vele össze.
Folyamatos kevergetés mellett öntsd fel a tejszínnel. Keverd el csomómentesre, várd meg, míg besűrűsödik, de ne hagyd felforrni.
Ha besűrűsödött, keverd bele a parmezánt, majd fűszerezd meg a sóval, fehér borssal és szerecsendióval. Ha túl sűrű, a főzővízzel hígíthatod.
Várd meg, míg a sajt elolvad, aztán keverd bele a tésztát és a csirkét is.
Rögtön, petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
Próbáld ki Te is ezt a tejszínes gombás csirkemell tésztával receptet!