Tejszínes parmezános csirkemell – krémes, gyors és ellenállhatatlan!
Keresel egy villámgyors, mégis elegáns vacsorát, ami lenyűgöz mindenkit? A tejszínes parmezános csirkemell tökéletes választás! Ez a recept egy igazi komfortétel, amelyben a selymes tejszín és az intenzív parmezán íz találkozik a szaftosra sült csirkemellel. Elkészítése gyors, az íze viszont éttermi szintű!
Hozzávalók
- 4 db csirkemellfilé
- Só, bors ízlés szerint
- 2 evőkanál olívaolaj
- 2 evőkanál vaj
- 3 gerezd fokhagyma
- 300 ml főzőtejszín (min. 20%-os zsírtartalommal)
- 100 g reszelt parmezán
- 1 teáskanál szárított bazsalikom vagy friss, aprított bazsalikom
- 1 teáskanál szárított oregánó
- ½ teáskanál szerecsendió (opcionális)
- Petrezselyem a tálaláshoz
Elkészítés
Előkészítés
A csirkemellfiléket vágd félbe, hogy vékonyabb szeleteket kapj, de kisebb kockákra is vághatod, ahogy én is. Sózd, borsozd mindkét oldalukat, majd tedd félre.
Sütés
Egy nagy serpenyőben hevíts fel az olívaolajat és a vajat közepes lángon. Süsd meg a csirkeszeleteket vagy kockákat mindkét oldalukon aranybarnára, oldalanként kb. 3-4 percig. A megsült szeleteket, kockákat helyezd egy tányérra és tartsd melegen.
Szósz elkészítése
Ugyanabban a serpenyőben, ahol a csirkét sütötted, pirítsd meg az apróra vágott fokhagymát 1 percig. Öntsd hozzá a főzőtejszínt, add hozzá a reszelt parmezánt, a bazsalikomot, az oregánót és a szerecsendiót. Főzd a szószt 5-7 percig, amíg kissé besűrűsödik.
Összeállítás
Helyezd vissza a csirkeszeleteket, kockákat a szószba, és főzd együtt még 2-3 percig, hogy az ízek összeérjenek.
Tálalás
A kész ételt friss petrezselyemmel megszórva tálald. Köretként kínálhatsz hozzá friss salátát, főtt tésztát vagy sült zöldségeket.
Tippek
- Használj magasabb zsírtartalmú tejszínt a selymesebb szószért.
- Frissen reszelt parmezán intenzívebb ízt ad.
- Próbáld ki más fűszerekkel, mint a kakukkfű vagy rozmaring.
- Tálald citromszeletekkel az extra frissességért.
Egészséges alternatívák
- Tejszín helyett kókusztejszín vagy mandulatejszín használata.
- Light parmezán vagy zsírszegény sajt választása.
- Párolt zöldségek vagy teljes kiőrlésű tészta köretként.
Elkészítési idő
Előkészítés: 10 perc
Sütés: 20 perc
Összesen: 30 perc
Tápértékek
Kalória: 624 kcal
Fehérje: 49 g
Szénhidrát: 15.2 g
Zsír: 39.7 g
Rost: 4.2 g
Nézd meg ezeket a csirkemell recepteket is
- Sajtos tejfölös baconös csirkemell őzgerincben sütve
- Tejszínes gombás csirkemell tésztával
- Fokhagymás rántott csirkemell – intenzív ízek rajongóinak
