
Ez a recept a csirkemell szaftosságát ötvözi a spárga roppanós frissességével, és egy selymes tejszínes szósszal koronázza meg – mindezt tésztával tálalva, ami teljessé teszi a fogást.
Hozzávalók
- 40 dkg csirkemellfilé
- 25 dkg zöld spárga
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál olívaolaj
- 2 dl főzőtejszín
- 1 teáskanál mustár (dijoni ajánlott)
- 25 dkg penne vagy farfalle tészta
- 1 teáskanál só
- frissen őrölt bors
- reszelt parmezán a tálaláshoz
- 1 evőkanál vaj
Elkészítés
Tészta előkészítése
Forralj sós vizet, és főzd meg a tésztát a csomagoláson lévő utasítás szerint. Szűrd le, és tedd félre.
Spárga előkészítése
A spárgát mosd meg, és törd le a fás végeit. Vágd 3-4 cm-es darabokra. Blansírozd 2 percig sós vízben, majd öblítsd le hideg vízzel, hogy roppanós maradjon.
Csirkemell elkészítése
A csirkemellet kockázd fel, sózd, borsozd. Egy serpenyőben hevíts olívaolajat és vajat, majd süsd a csirkemellet aranybarnára.
Szósz elkészítése
Add hozzá a zúzott fokhagymát a csirkéhez, majd öntsd rá a főzőtejszínt és a mustárt. Alacsony lángon főzd 5-6 percig, míg besűrűsödik.
Spárga hozzáadása
Add a spárgadarabokat a tejszínes szószhoz, és kevergetve főzd további 2-3 percig.
Tálalás
A leszűrt tésztát forgasd össze a szósszal. Tálaláskor szórd meg friss reszelt parmezánnal és friss borssal.
Tippek
- Tejszín helyett használhatsz mascarponét vagy tejfölt is.
- Ha még intenzívebb ízre vágysz, adj a szószhoz egy kis fehérbort.
- A parmezán helyett grana padano vagy füstölt sajt is jól illik hozzá.
Egészséges alternatívák
- Használj teljes kiőrlésű tésztát vagy durum tésztát.
- A tejszínt helyettesítheted zabtejszínnel vagy rizstejszínnel.
- A parmezánt elhagyhatod, vagy választhatsz növényi alapú sajtot.
Elkészítési idő
Előkészítés: 10 perc
Sütés: 20 perc
Összesen: 30 perc
Tápértékek
Kalória: 460 kcal
Fehérje: 38 g
Szénhidrát: 32 g
Zsír: 21 g
Rost: 3 g
Nézd meg ezeket a csirkemell recepteket is
- Zöld spárgás sonkás csirkemell – egészséges és szaftos tavaszi különlegesség
- Tepsis tejszínes csirkemell tésztával
- Puha rántott csirkemell titkai: így nem szárad ki soha
