Tejszínes spárgás csirkemell tésztával – gyors és selymes tavaszi fogás

tejszínes spárgás csirkemell tésztával
tejszínes spárgás csirkemell tésztával

Ez a recept a csirkemell szaftosságát ötvözi a spárga roppanós frissességével, és egy selymes tejszínes szósszal koronázza meg – mindezt tésztával tálalva, ami teljessé teszi a fogást.

Hozzávalók

  • 40 dkg csirkemellfilé
  • 25 dkg zöld spárga
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 teáskanál mustár (dijoni ajánlott)
  • 25 dkg penne vagy farfalle tészta
  • 1 teáskanál só
  • frissen őrölt bors
  • reszelt parmezán a tálaláshoz
  • 1 evőkanál vaj

Elkészítés

Tészta előkészítése

Forralj sós vizet, és főzd meg a tésztát a csomagoláson lévő utasítás szerint. Szűrd le, és tedd félre.

Spárga előkészítése

A spárgát mosd meg, és törd le a fás végeit. Vágd 3-4 cm-es darabokra. Blansírozd 2 percig sós vízben, majd öblítsd le hideg vízzel, hogy roppanós maradjon.

Csirkemell elkészítése

A csirkemellet kockázd fel, sózd, borsozd. Egy serpenyőben hevíts olívaolajat és vajat, majd süsd a csirkemellet aranybarnára.

Szósz elkészítése

Add hozzá a zúzott fokhagymát a csirkéhez, majd öntsd rá a főzőtejszínt és a mustárt. Alacsony lángon főzd 5-6 percig, míg besűrűsödik.

Spárga hozzáadása

Add a spárgadarabokat a tejszínes szószhoz, és kevergetve főzd további 2-3 percig.

Tálalás

A leszűrt tésztát forgasd össze a szósszal. Tálaláskor szórd meg friss reszelt parmezánnal és friss borssal.

Tippek

  • Tejszín helyett használhatsz mascarponét vagy tejfölt is.
  • Ha még intenzívebb ízre vágysz, adj a szószhoz egy kis fehérbort.
  • A parmezán helyett grana padano vagy füstölt sajt is jól illik hozzá.

Egészséges alternatívák

  • Használj teljes kiőrlésű tésztát vagy durum tésztát.
  • A tejszínt helyettesítheted zabtejszínnel vagy rizstejszínnel.
  • A parmezánt elhagyhatod, vagy választhatsz növényi alapú sajtot.

Elkészítési idő

Előkészítés: 10 perc
Sütés: 20 perc
Összesen: 30 perc

Tápértékek

Kalória: 460 kcal
Fehérje: 38 g
Szénhidrát: 32 g
Zsír: 21 g
Rost: 3 g

Nézd meg ezeket a csirkemell recepteket is

tejszínes spárgás csirkemell tésztával
tejszínes spárgás csirkemell tésztával

Legújabb csirkemell receptek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Verified by MonsterInsights