
Tepsis tejszínes csirkemell tésztával
Kóstold meg az ízek harmóniáját ebben a mennyei tepsis tejszínes csirkemell tészta receptben! Az egyedülállóan összeállított csirkemell az ínycsiklandó tejszínes szósszal együtt kelti életre az étkezést. Egy könnyen elkészíthető, mégis kifinomult fogás, amely garantáltan lenyűgözi az egész családot. Fedezd fel a gasztronómiai élmény új dimenzióját ezzel a recepttel, mely egyszerre ízletes, tápláló és gyorsan elkészíthető. Íme a tepsis tejszínes csirkemell tésztával receptje.
A tepsis tejszínes csirkemell tésztával hozzávalói
- 600-700 g csirkemell
- 200 g tészta (lehetőleg szénhidrátcsökkentett, gluténmentes)
- 100-200 g sajt (attól függően mennyire szeretnéd sajtosra)
- 200 ml tejszín (rizs vagy zab vagy kókusz)
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 késhegynyi szerecsendió
- só
- bors
- kókuszzsír a sütéshez
A tepsis tejszínes csirkemell tésztával elkészítése
Egy nagy lábosban forralj vizet. Amikor lobog, rakd bele a tésztát, dobj hozzá sót, és főzd meg, ahogy a leírásban találod. A tésztát szűrd le, majd csepegtesd le.
A csirkemellet vágd kockákra vagy csíkokra, és kevés kókuszzsíron süsd fehéredésig. Ezt követően sózd, borsozd ízlés szerint, és pár percig süsd még.
A tejszínt keverd el a zúzott fokhagymával és a szerecsendióval.
A tésztát egyengesd zsiradékkal kikent tepsibe vagy tűzálló tálba, rakd hozzá a csirkemellet, öntsd le a tejszínnel, forgasd össze, majd szórd meg reszelt sajttal.
Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd össze 20-25 perc alatt. Amikor a sajt megpirul, vedd ki a sütőből.
Próbáld ki Te is ezt a tepsis tejszínes csirkemell tésztával receptet!
