A töltött rántott csirkemell egy igazi különlegesség, ami ünnepi fogásként vagy hétvégi családi ebédként is megállja a helyét. A kívül ropogós, aranybarna panír alatt egy ízletes, olvadós töltelék bújik meg – legyen az sonka, sajt, bacon vagy akár zöldfűszeres krémsajt.
Ez a recept segít abban, hogy a hús ne száradjon ki, a töltelék szépen bent maradjon, és a végeredmény mindenkit lenyűgözzön. Ha valami igazán finomra vágysz, próbáld ki ezt a rántott csirkemell verziót – garantált siker!
A töltött rántott csirkemell recept hozzávalói
- 4 db csirkemellfilé
- 4 szelet sonka (gépsonka vagy füstölt)
- 4 szelet trappista vagy edami sajt
- só, frissen őrölt bors ízlés szerint
- 4 evőkanál liszt
- 2 tojás
- 10 dkg zsemlemorzsa
- fogpiszkáló vagy hústű
- olaj a sütéshez
Elkészítés
Elkészítés
A csirkemell előkészítése:
A csirkemelleket hosszában félbevágjuk, majd óvatosan kiklopfoljuk őket úgy, hogy ne szakadjanak ki, de elég vékonyak legyenek a töltéshez. Sózzuk, borsozzuk mindkét oldalát.
A töltelék összeállítása:
Minden húsdarab egyik felére helyezzünk egy szelet sonkát és egy szelet sajtot. A másik felét hajtsuk rá, mint egy szendvicset, illetve fel is tekerhetjük. A széleket fogpiszkálóval vagy hústűvel rögzítsük, hogy a töltelék sütés közben ne csússzon ki.
Panírozás:
Készítsük elő a szokásos panírozási sorrendet: liszt, tojás, zsemlemorzsa. A megtöltött húsokat először lisztbe forgatjuk, majd tojásba, végül zsemlemorzsába. Fontos, hogy minden oldalán alaposan befedje a panír.
Sütés:
Egy nagyobb serpenyőben hevítsünk fel bő olajat. A töltött csirkemelleket közepes lángon süssük aranybarnára mindkét oldalon, oldalanként kb. 4-5 percig. Ha vastagabbak a szeletek, fedjük le a serpenyőt pár percre, így biztosan átsül a belseje is.
A megsült húsokat papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olaj lecsöpöghessen.
Elkészítési idő
Előkészítés: 25 perc
Sütés: 20 perc
Összesen: 45 perc
Tippek
- Használj jól olvadó sajtot, például mozzarellát vagy goudát.
- A sonka lehet füstölt, ha intenzívebb ízt szeretnél.
- Ne klopfold túl vékonyra a húst, hogy ne szakadjon ki.
- Gazdagítsd a panírt parmezánnal vagy magvakkal.
- Sütés után pihentesd pár percet a szeleteket, így nem folyik ki a töltelék.
Tápértékek
Kalória: 290 kcal
Fehérje: 27 g
Szénhidrát: 13 g
Zsír: 15 g
Rost: 1 g
