töltött rántott csirkemell recept

A töltött rántott csirkemell egy igazi különlegesség, ami ünnepi fogásként vagy hétvégi családi ebédként is megállja a helyét. A kívül ropogós, aranybarna panír alatt egy ízletes, olvadós töltelék bújik meg – legyen az sonka, sajt, bacon vagy akár zöldfűszeres krémsajt.

Ez a recept segít abban, hogy a hús ne száradjon ki, a töltelék szépen bent maradjon, és a végeredmény mindenkit lenyűgözzön. Ha valami igazán finomra vágysz, próbáld ki ezt a rántott csirkemell verziót – garantált siker!

A töltött rántott csirkemell recept hozzávalói

  • 4 db csirkemellfilé
  • 4 szelet sonka (gépsonka vagy füstölt)
  • 4 szelet trappista vagy edami sajt
  • só, frissen őrölt bors ízlés szerint
  • 4 evőkanál liszt
  • 2 tojás
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • fogpiszkáló vagy hústű
  • olaj a sütéshez

Elkészítés

Elkészítés

A csirkemell előkészítése:
A csirkemelleket hosszában félbevágjuk, majd óvatosan kiklopfoljuk őket úgy, hogy ne szakadjanak ki, de elég vékonyak legyenek a töltéshez. Sózzuk, borsozzuk mindkét oldalát.

A töltelék összeállítása:
Minden húsdarab egyik felére helyezzünk egy szelet sonkát és egy szelet sajtot. A másik felét hajtsuk rá, mint egy szendvicset, illetve fel is tekerhetjük. A széleket fogpiszkálóval vagy hústűvel rögzítsük, hogy a töltelék sütés közben ne csússzon ki.

Panírozás:
Készítsük elő a szokásos panírozási sorrendet: liszt, tojás, zsemlemorzsa. A megtöltött húsokat először lisztbe forgatjuk, majd tojásba, végül zsemlemorzsába. Fontos, hogy minden oldalán alaposan befedje a panír.

Sütés:
Egy nagyobb serpenyőben hevítsünk fel bő olajat. A töltött csirkemelleket közepes lángon süssük aranybarnára mindkét oldalon, oldalanként kb. 4-5 percig. Ha vastagabbak a szeletek, fedjük le a serpenyőt pár percre, így biztosan átsül a belseje is.
A megsült húsokat papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olaj lecsöpöghessen.

Elkészítési idő

Előkészítés: 25 perc
Sütés: 20 perc
Összesen: 45 perc

Tippek

  • Használj jól olvadó sajtot, például mozzarellát vagy goudát.
  • A sonka lehet füstölt, ha intenzívebb ízt szeretnél.
  • Ne klopfold túl vékonyra a húst, hogy ne szakadjon ki.
  • Gazdagítsd a panírt parmezánnal vagy magvakkal.
  • Sütés után pihentesd pár percet a szeleteket, így nem folyik ki a töltelék.

Tápértékek

Kalória: 290 kcal
Fehérje: 27 g
Szénhidrát: 13 g
Zsír: 15 g
Rost: 1 g

töltött rántott csirkemell recept
töltött rántott csirkemell recept

Legújabb csirkemell receptek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Verified by MonsterInsights