Zabpelyhes csirkemell: Ropogós, egészséges panírozás laktózmentesen

zabpelyhes csirkemell
zabpelyhes csirkemell

A zabpelyhes csirkemell igazi kedvenc lehet mindazoknak, akik a klasszikus rántott hús egészségesebb változatát keresik. Ebben a receptben a panír ropogós zabpehelyből készül, liszt és zsemlemorzsa helyett, így gluténmentes és laktózmentes változat is készíthető belőle.

A zabpelyhes csirkemell hozzávalói

  • 500 g csirkemellfilé
  • 2 db tojás
  • 100 g aprószemű zabpehely
  • 50 g nagyobb szemű zabpehely
  • 1 teáskanál só
  • 0,5 teáskanál őrölt bors
  • 1 teáskanál fokhagymapor
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • Sütőpapír

Elkészítés

Előkészítés

A csirkemellet mosd meg, majd töröld szárazra, és vágd fel szeletekre vagy csíkokra ízlés szerint.

Fűszerezés

Sózd és borsozd a hús mindkét oldalát, majd szórd meg fokhagymaporral és fűszerpaprikával.

Panírozás előkészítése

Egy tálban verd fel a tojásokat. Egy másik tálban keverd össze az aprószemű és a nagyobb szemű zabpelyhet.

Panírozás

A csirkemell szeleteket először forgasd meg a tojásban, majd a zabpelyhes keverékben, jól nyomkodd rá, hogy szépen megtapadjon.

Sütés sütőben

Helyezd a csirkemelleket sütőpapírral bélelt tepsibe, majd 180°C-ra előmelegített sütőben süsd 20-25 percig, félidőben fordítsd meg.

Sütés serpenyőben

Forrósíts fel egy kevés olívaolajat, majd közepes lángon süsd meg a csirkemelleket oldalanként kb. 3-4 perc alatt aranybarnára.

Tálalás

Párolt zöldségekkel, vagy főtt rizzsel, vagy sült krumplival is találhatod.

Tippek

  • A panír extra ropogóssá válik, ha nagyobb szemű zabpelyhet is használsz.
  • Ízesítheted a zabpelyhet szezámmaggal, lenmaggal vagy reszelt parmezánnal.
  • Mártogatósként kiváló hozzá laktózmentes joghurt vagy fokhagymás tejföl.

Egészséges alternatívák

  • Tojás helyett használhatsz natúr joghurtot vagy növényi italt a panírozáshoz.
  • Csirkemell helyett pulykamell is kiválóan alkalmas.
  • Serpenyős sütés helyett mindig válaszd a sütőben sütést, ha csökkenteni szeretnéd a zsiradék mennyiségét.

Elkészítési idő

Előkészítés: 15 perc
Sütés: 25 perc
Összesen: 40 perc

Tápértékek

Kalória: 310 kcal
Fehérje: 35 g
Szénhidrát: 12 g
Zsír: 14 g
Rost: 3 g

Nézd meg ezeket a csirkemell recepteket is

zabpelyhes csirkemell
zabpelyhes csirkemell –  a kép illusztráció

Legújabb csirkemell receptek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Verified by MonsterInsights