
A zabpelyhes csirkemell sütőben készítve az egyik legegészségesebb alternatíva a klasszikus rántott csirkemell helyett. Ebben a receptben a csirkemellet zabpehelybe forgatjuk, majd olaj helyett a sütőben sütjük ropogósra.
Ha pedig még több rántott csirkemell receptet szeretnél, nézd meg a honlapon a rántott csirkemell receptek gyűjteményt!
A zabpelyhes csirkemell sütőben hozzávalói
- 500 g csirkemellfilé
- 2 db tojás
- 120 g aprószemű zabpehely
- 1 teáskanál só
- 0,5 teáskanál őrölt bors
- 1 teáskanál fokhagymapor
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- 2 evőkanál olívaolaj
- Sütőpapír
Elkészítés
Előkészítés
A csirkemellet mosd meg, töröld szárazra, majd vágd szeletekre vagy csíkokra.
Fűszerezés
Sózd és borsozd meg, majd szórd meg fűszerpaprikával és fokhagymaporral.
Panírozás előkészítése
Egy tálban verd fel a tojásokat. Egy másik tálba öntsd az aprószemű zabpelyhet.
Panírozás
A csirkemelleket először forgasd meg a tojásban, majd a zabpehelyben.
Sütés
Helyezd a csirkemelleket sütőpapírral bélelt tepsibe. Permetezd vagy kend meg a tetejüket olívaolajjal. Süsd előmelegített sütőben 180°C-on 25-30 percig, félidőben fordítsd meg, hogy mindkét oldala ropogós legyen.
Tippek
- Minél kisebbre vágod a csirkemellet, annál ropogósabb lesz a végeredmény.
- A zabpelyhet keverheted szezámmaggal vagy lenmaggal is.
- A sütési idő a csirkemell vastagságától függően változhat, ezért érdemes ellenőrizni.
A gluténmentes változat kedvelőinek ajánlom a gluténmentes csirkemell receptek oldalt.
Egészséges alternatívák
- Tojás helyett használhatsz natúr joghurtot a panírozáshoz.
- Aprószemű zabpehely helyett gluténmentes változatot is alkalmazhatsz.
- Olívaolaj helyett kókuszolajjal is megkenheted.
Elkészítési idő
Előkészítés: 15 perc
Sütés: 30 perc
Összesen: 45 perc
Tápértékek
Kalória: 280 kcal
Fehérje: 33 g
Szénhidrát: 9 g
Zsír: 11 g
Rost: 2 g
Nézd meg ezeket a csirkemell recepteket is
- Gombás tejszínes csirkemell
- Puha rántott csirkemell titkai: így nem szárad ki soha
- Töltött rántott csirkemell recept – szaftos belső, ropogós külső
