Zsiványpecsenye csirkemellből – Laktózmentes, magyaros egytálétel

zsiványpecsenye csirkemellből
zsiványpecsenye csirkemellből

Szeretnél egy laktózmentes, magyaros egytálételt készíteni? A zsiványpecsenye csirkemellből tökéletes választás! Ez a recept nemcsak ízletes, de laktózmentes is, így érzékenyek is bátran fogyaszthatják.

Hozzávalók

  • 50 dkg csirkemellfilé
  • 20 dkg füstölt szalonna
  • 2 db közepes vöröshagyma
  • 2 db paradicsom
  • 2 db zöldpaprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál őrölt pirospaprika
  • só, bors ízlés szerint
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 kg burgonya (körethez)
  • friss petrezselyem a tálaláshoz

Elkészítés

Előkészítés

A csirkemellet vágd csíkokra, sózd, borsozd, és tedd félre. A szalonnát kockázd fel, a vöröshagymát szeleteld, a paradicsomot és a paprikát darabold fel, a fokhagymát zúzd össze.

Szalonna pirítása

Egy nagy serpenyőben pirítsd ropogósra a szalonnát, majd szedd ki, és tedd félre.

Hús pirítása

A visszamaradt zsiradékon pirítsd meg a csirkemellcsíkokat, amíg kifehérednek.

Zöldségek hozzáadása

Add hozzá a vöröshagymát, és párold üvegesre. Ezután add hozzá a fokhagymát, a paradicsomot és a paprikát, majd szórd meg pirospaprikával. Keverd össze, és párold, amíg a zöldségek megpuhulnak.

Összeállítás

Add vissza a pirított szalonnát a serpenyőbe, és keverd össze a húsos-zöldséges raguval. Párold még néhány percig, hogy az ízek összeérjenek.

Köret készítése

A burgonyát hámozd meg, kockázd fel, és sós vízben főzd meg. Leszűrés után forgasd össze aprított petrezselyemmel és kevés olajjal.

Tálalás

Tálald a zsiványpecsenyét a petrezselymes burgonyával, friss petrezselyemmel megszórva.

Tippek

  • A szalonna pirításakor keletkező zsiradékot használd fel a hús és a zöldségek pirításához az extra ízért.
  • Ha pikánsabb ízre vágysz, adj egy csipet csípős paprikát a pörkölt alaphoz.

Egészséges alternatívák

  • A szalonna helyett használj pulykasonkát a zsír csökkentése érdekében.
  • A burgonya helyett kínálj hozzá párolt zöldségeket vagy barna rizst a rostbevitel növelésére.

Elkészítési idő

Előkészítés: 20 perc
Sütés: 40 perc
Összesen: 60 perc

Tápértékek

Kalória: 450 kcal
Fehérje: 38 g
Szénhidrát: 25 g
Zsír: 20 g
Rost: 3 g

Nézd meg ezeket a csirkemell recepteket is

zsiványpecsenye csirkemellből
zsiványpecsenye csirkemellből – a kép illusztráció

Legújabb csirkemell receptek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Verified by MonsterInsights