Aszalt szilvával töltött csirkemell baconbe tekerve
A baconbe tekert, szilvás csirkemell egy ínycsiklandó és látványos étel, a füstölt bacon és az édes aszalt szilva találkozik a szaftos csirkemellel. Ez a fogás különleges alkalmakra ideális, és garantáltan sikert arat az ünnepi asztalnál. Az egyszerűen elkészíthető, mégis elegáns recept a füstölt hús és az édes gyümölcsök kedvelőinek egyik kedvence lesz.
Aszalt szilvával töltött csirkemell baconbe tekerve hozzávalói:
- 4 db csirkemellfilé
- 8 szelet szalonna
- 100 g aszalt szilva
- 2 evőkanál olívaolaj
- Só és bors ízlés szerint
- Fogvájók a rögzítéshez
Aszalt szilvával töltött csirkemell baconbe tekerve elkészítése:
- Előkészítés : A csirkemelleket hosszában vágd fel, hogy könnyen megtölthetők legyenek. Enyhén klopfold ki őket, majd sózd és borsozd mindkét oldalt.
- Töltés : Helyezz 2-3 szem aszalt szilvát minden csirkemell közepére, majd hajtsd össze a húst. Tekerd körbe a csirkemellet baconszeletekkel, ügyelve arra, hogy a bacon egyenletesen befedje a húst, és rögzítsd fogvájókkal.
- Sütés : Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra. Hevítsd fel az olívaolajat egy serpenyőben, és pirítsd meg a baconbe tekert csirkemelleket minden oldalukon, amíg a bacon ropogós és aranybarna lesz.
- Sütőben sütés : A megpirított csirkemelleket helyezd át egy tepsibe, és süsd még 20-25 percig, amíg teljesen átsül.
- Tálalás : Tálald a baconbe tekert csirkemelleket vékony szeletekre vágva, köretként kínálhatsz mellé burgonyapürét, zöldségeket vagy akár egy könnyű salátát.
Tippek és érdekességek:
- Tipp : Ha még gazdagabb ízvilágot szeretnél elérni, az aszalt szilva mellé adhatsz egy kis fetasajtot vagy kéksajtot is, hogy pikánsabb legyen a töltelék.
- Érdekesség : Az aszalt szilva természetesen édes és gazdag rostokban, ami nemcsak ízletes, hanem egészséges kiegészítője is az ételnek. süt a bacon sós, füstös ízével kiváló párost alkot.
- Tipp : A bacon kívülről ropogós, belülről pedig szaftos marad, ha először serpenyőben megpirítod, majd sütőben fejezed be a sütést.
Hirdetések