Sörtésztában sült csirkemell: ropogós, aranybarna bunda

sörtésztában sült csirkemell

Szeretnél egy olyan csirkemell receptet, ami egyszerre különleges és ellenállhatatlanul ropogós? A sörtésztában sült csirkemell igazi ízorgia: kívül aranybarna és ropogós, belül pedig omlós és szaftos!

Ez a recept nem csak ünnepi alkalmakra kiváló, hanem egy hétvégi ebéd vagy vacsora főszereplője is lehet. A sörben rejlő buborékosság levegőssé teszi a bundát, így a végeredmény minden falatnál kényeztet.

Hozzávalók

  • 2 db csirkemellfilé
  • Só, frissen őrölt bors
  • 1 teáskanál fokhagymapor
  • 1 csésze világos sör (kb. 2,5 dl)
  • 1 tojás
  • 1,5 csésze liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • Olaj a sütéshez (kb. 500 ml)

Elkészítés

A csirkemell előkészítése

A csirkemelleket mossuk meg, majd töröljük szárazra, és vágjuk kb. 1,5 cm vastag szeletekre. Sózzuk, borsozzuk, és szórjuk meg fokhagymaporral.

A sörtészta elkészítése

Egy tálban keverjük össze a lisztet, a sütőport, a tojást, majd apránként adjuk hozzá a sört, folyamatos keverés mellett. A cél egy palacsintatészta sűrűségű massza.

A hús panírozása

A csirkemellszeleteket mártsuk bele a sörtésztába úgy, hogy teljesen bevonja őket a massza.

A sütés

Egy mélyebb serpenyőben vagy lábasban melegítsük fel az olajat 170–180°C-ra. A bundázott csirkemelleket adagokban süssük ki 4–5 perc alatt aranybarnára. Ne zsúfoljuk túl a serpenyőt!

A felesleges olaj leitatása

A kisült csirkemelleket szedjük papírtörlőre, hogy a felesleges olajat felszívja.

Tálalás

Krumplipürével, párolt zöldségekkel kínáljuk.

Tippek

  • A sör legyen jól behűtve, hogy extra ropogós bundát kapjunk!
  • Lehet világos vagy barna sör is, de a világos jobban kiemeli a hús ízét.
  • Ne keverjük túl a tésztát, a buborékok a kulcs a könnyed textúrához!
  • A sütési hőmérsékletet érdemes ellenőrizni hőmérővel – túl alacsony hőfokon a bunda megszívja magát olajjal.

Egészséges alternatívák

  • Próbáld ki teljes kiőrlésű valamint valamilyen gluténmentes liszttel a sörtésztát.
  • A sütést forrólevegős sütőben is végezheted, minimális olajjal, illetve olívaolajban.
  • A sört helyettesítheted szénsavas ásványvízzel az alkoholmentes változathoz.

Elkészítési idő

Előkészítés: 15 perc
Sütés: 20 perc
Összesen: 35 perc

Tápértékek

Kalória: 440 kcal
Fehérje: 39 g
Szénhidrát: 25 g
Zsír: 22 g
Rost: 1 g

Nézd meg ezeket a csirkemell recepteket is

sörtésztában sült csirkemell
Save
sörtésztában sült csirkemell
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Verified by MonsterInsights