tejszínes sajtos csirkemell tésztával
tejszínes sajtos csirkemell tésztával

Tejszínes sajtos csirkemell tésztával

Ha kevés időd van csak ebédet vagy vacsorát készíteni, akkor készítsd el ezt a tejszínes sajtos csirkemellet tésztával.  A csirkemell gyorsan gyorsan átsül, és a szósz is hamar megvan.  Íme a tejszínes sajtos csirkemell tésztával receptje.

A tejszínes sajtos csirkemell tésztával hozzávalói

  • 500 g csirkemellfilé
  • 500 g tészta (gluténmentes, szénhidrátcsökkentett, lehet metélt, penne, kagyló)
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 ek vaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ek gluténmentes zabliszt
  • 5 dl kókusz vagy rizstejszín 
  • 100 g parmezán vagy cheddar sajt
  •  só, fehér bors
  • 1 késhegynyi szerecsendió
  • paradicsom (opcionális)

A tejszínes sajtos csirkemell tésztával elkészítése

Tisztítsd meg a csirkemellfilét és vágd fel csíkokra vagy kockákra.

A tésztát főzd meg (al dentére) sós, lobogó vízben.

Szűrd le, de tegyél félre a főzővizéből 1-2 decit.

Az olaj és a vaj keverékét forrósítsd fel egy serpenyőben, és dobd rá a húst.

Süsd a húst míg kifehéredik, de az sem baj, ha picit lepirul, közben sózd, borsozd. Ha elkészült, tedd félre.

Tegyél a serpenyőbe a zúzott fokhagymát, majd fél perc után szórd rá a zablisztet, keverd vele össze.

Folyamatos kevergetés mellett öntsd fel a tejszínnel. Keverd el csomómentesre, várd meg, míg besűrűsödik, de ne hagyd felforrni.

Ha besűrűsödött, keverd bele a parmezánt, majd fűszerezd meg a sóval, fehér borssal és szerecsendióval. Ha túl sűrű, a főzővízzel még hígíthatod.

Várd meg, míg a sajt elolvad, aztán keverd bele a tésztát és a csirkét is.

Rögtön, petrezselyemmel megszórva tálald.

Próbáld ki Te is ezt tejszínes sajtos csirkemell tésztával receptet!

tejszínes sajtos csirkemell tésztával
tejszínes sajtos csirkemell tésztával
Hirdetések

Legújabb csirkemell receptek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Verified by MonsterInsights