tejszínes sajtos csirkemell tésztával

Tejszínes sajtos csirkemell tésztával

Ha kevés időd van csak ebédet vagy vacsorát készíteni, akkor készítsd el ezt a tejszínes sajtos csirkemellet tésztával.  A csirkemell gyorsan gyorsan átsül, és a szósz is hamar megvan.  Íme a tejszínes sajtos csirkemell tésztával receptje.

A tejszínes sajtos csirkemell tésztával hozzávalói

  • 500 g csirkemellfilé
  • 500 g tészta (gluténmentes, szénhidrátcsökkentett, lehet metélt, penne, kagyló)
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 ek vaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ek gluténmentes zabliszt
  • 5 dl kókusz vagy rizstejszín 
  • 100 g parmezán vagy cheddar sajt
  •  só, fehér bors
  • 1 késhegynyi szerecsendió
  • paradicsom (opcionális)

A tejszínes sajtos csirkemell tésztával elkészítése

Tisztítsd meg a csirkemellfilét és vágd fel csíkokra vagy kockákra.

A tésztát főzd meg (al dentére) sós, lobogó vízben.

Szűrd le, de tegyél félre a főzővizéből 1-2 decit.

Az olaj és a vaj keverékét forrósítsd fel egy serpenyőben, és dobd rá a húst.

Süsd a húst míg kifehéredik, de az sem baj, ha picit lepirul, közben sózd, borsozd. Ha elkészült, tedd félre.

Tegyél a serpenyőbe a zúzott fokhagymát, majd fél perc után szórd rá a zablisztet, keverd vele össze.

Folyamatos kevergetés mellett öntsd fel a tejszínnel. Keverd el csomómentesre, várd meg, míg besűrűsödik, de ne hagyd felforrni.

Ha besűrűsödött, keverd bele a parmezánt, majd fűszerezd meg a sóval, fehér borssal és szerecsendióval. Ha túl sűrű, a főzővízzel még hígíthatod.

Várd meg, míg a sajt elolvad, aztán keverd bele a tésztát és a csirkét is.

Rögtön, petrezselyemmel megszórva tálald.

Próbáld ki Te is ezt tejszínes sajtos csirkemell tésztával receptet!

tejszínes sajtos csirkemell tésztával
Save
tejszínes sajtos csirkemell tésztával
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Verified by MonsterInsights