Baconbe tekert szűzpecsenye egyben

baconbe tekert szűzpecsenye egyben

Baconbe tekert szűzpecsenye egyben – Omlós, szaftos sült hús a sütőből

Olyan ünnepi vagy hétvégi fogást keresel, ami gyors, látványos és mindenkit levesz a lábáról? A baconbe tekert szűzpecsenye egyben pontosan ilyen! A sertésszűz finom, omlós húsa és a kívül ropogósra sült bacon tökéletes ízharmóniát alkot. Akár vendégváráshoz, akár családi ebédhez is kiváló, hiszen kevés munkával nagy hatást érhetsz el.

Hozzávalók

  • 1 db egész szűzpecsenye (kb. 50–60 dkg)
  • 12–14 szelet bacon
  • 2 evőkanál mustár (dijoni vagy magos)
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma (reszelve)
  • só, bors ízlés szerint
  • friss kakukkfű vagy rozmaring (opcionális)
  • sütőpapír, zsinór vagy fogpiszkáló a rögzítéshez

Elkészítés

Szűzpecsenye előkészítése

A húst megmossuk, szárazra töröljük, majd lehártyázzuk. Sózzuk, borsozzuk, és vékonyan bekenjük mustárral, végül ráreszeljük a fokhagymát. Ízlés szerint fűszernövényeket is dörzsölhetünk bele.

Bacon réteg felhelyezése

Egy nagyobb vágódeszkára fektessük egymás mellé a baconszeleteket úgy, hogy kissé fedjék egymást. Helyezzük rá a szűzpecsenyét, majd tekerjük körbe a baconnel. A végeket rögzítsük fogpiszkálóval vagy kötözőzsinórral.

Sütés

Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra (alsó-felső sütés). Egy sütőpapírral bélelt tepsibe tegyük a szűzpecsenyét a hajtással lefelé. Locsoljuk meg kevés olívaolajjal, majd süssük 30–35 percig, míg a bacon ropogósra sül. Pihentetés után szeleteljük.

Tippek

  • A sütés utolsó 10 percében meg is locsolhatjuk egy kevés sörrel vagy fehérborral.
  • Használhatunk belülre is tölteléket: sajt, aszalt paradicsom vagy füstölt sonka feldobja.
  • A pihentetés (legalább 10 perc) elengedhetetlen, hogy szeleteléskor ne csorogjon ki a szaft.

Egészséges alternatívák

  • Pulykamell helyettesítheti a szűzpecsenyét, ha kevesebb zsírtartalmú alternatívát szeretnél.
  • Csökkentett zsírtartalmú bacon vagy prosciutto használata az egészségesebb verzióhoz.
  • Mustár helyett natúr joghurtos pác is alkalmazható, ha lágyabb ízvilágot keresel.

Elkészítési idő

Előkészítés: 15 perc
Sütés: 35 perc
Összesen: 50 perc

Tápértékek

Kalória: 470 kcal
Fehérje: 42 g
Szénhidrát: 1.5 g
Zsír: 32 g
Rost: 0.5 g

Nézd meg ezeket a csirkemell recepteket is

baconbe tekert szűzpecsenye egyben
Save
baconbe tekert szűzpecsenye egyben – a kép illusztráció
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Verified by MonsterInsights