Mézes mustáros csirkemell – Az ünnepi asztal édes-savanyú csodája
A mézes mustáros csirkemell egy különleges fogás, amely egyszerűen elkészíthető, mégis lenyűgöző ízvilágot kínál. A méz édessége és a mustár pikánssága tökéletes harmóniát alkot, amely garantáltan mindenkit levesz a lábáról. Ideális választás az ünnepi asztalra, legyen szó családi ebédről vagy karácsonyi vacsoráról. Ez a recept a Gyors csirkemell receptek között is népszerű választás
A mézes mustáros csirkemell hozzávalói (4 személyre)
- 4 db közepes csirkemellfilé
- 3 evőkanál méz
- 2 evőkanál dijoni mustár
- 2 gerezd fokhagyma (aprítva)
- 1 evőkanál olívaolaj
- Só és frissen őrölt bors ízlés szerint
- 1 teáskanál füstölt paprika (opcionális)
A mézes mustáros csirkemell elkészítésének lépései
-
A pác elkészítése:
- Egy tálban keverd össze a mézet, a mustárt, a fokhagymát, az olívaolajat, a füstölt paprikát, valamint ízlés szerint sót és borsot.
-
A csirkemell pácolása:
- A csirkemelleket helyezd a pácba, és alaposan forgasd meg, hogy mindenhol befedje a húst. Hagyd állni legalább 30 percig, de a legjobb eredmény érdekében 2-3 órát hűtőben pihentetve.
-
Sütés serpenyőben:
- Egy serpenyőben melegíts egy kevés olívaolajat, majd süsd meg a csirkemelleket közepes lángon mindkét oldalukon 4-5 percig, amíg szép aranybarnák nem lesznek.
-
Sütés a sütőben:
- Helyezd a csirkemelleket egy tepsibe, öntsd rájuk a megmaradt pácot, és süsd előmelegített sütőben 180°C-on (légkeveréses sütőben 160°C) további 10-15 percig, amíg teljesen átsülnek.
-
Tálalás:
- Tálald friss salátával, jázmin rizzsel vagy akár édesburgonyával a teljes ünnepi élmény érdekében.
További tippek
- A méz helyett használhatsz juharszirupot, ha egyedi ízvilágot szeretnél.
- A pácot akár előző este is elkészítheted, hogy az ízek még jobban összeérjenek.
- A dijoni mustárt cserélheted magos mustárra, ha rusztikusabb textúrát szeretnél.
További ünnepi csirkemell recepteket itt találsz: Ünnepi csirkemell receptek.
Hirdetések