Sajtos csirkemell serpenyőben – 15 perc alatt kész, mégis fantasztikus!
Van 15 perced és egy adag csirkemell a hűtőben? Akkor ezt a sajtos csirkemell serpenyőben receptet neked találták ki! Gyors, egyszerű, mégis annyira ízletes, hogy akár egy családi ebéd főszereplője is lehet.
A titok a vajon sült csirkemellben rejlik, amit olvadó sajt borít be – krémes, szaftos, mégis aranybarna ropogós szélekkel. Egy serpenyő és pár alapanyag elég hozzá!
Hozzávalók
- 2 db csirkemellfilé
- Só, bors ízlés szerint
- 1 teáskanál fokhagymapor
- 1 teáskanál szárított bazsalikom
- 1 evőkanál vaj
- 1 evőkanál olívaolaj
- 100 g reszelt trappista vagy cheddar sajt
- 2 evőkanál főzőtejszín (opcionális)
Elkészítés
A csirkemell előkészítése
A csirkemelleket vágjuk hosszában két vékony szeletre. Sózzuk, borsozzuk, és szórjuk meg fokhagymaporral és bazsalikommal.
A serpenyő előkészítése
Egy nagyobb serpenyőben hevítsük fel az olívaolajat és a vajat közepes lángon, amíg a vaj elolvad és habzani kezd.
A csirkemell sütése
Tegyük a csirkemellszeleteket a serpenyőbe, és süssük oldalanként 4-5 percig, amíg aranybarnára sülnek, és átsülnek a belsejükben is.
A sajt ráolvasztása
Ha a csirkemell átsült, szórjuk meg reszelt sajttal. Fedjük le a serpenyőt, és pároljuk még 1-2 percig, amíg a sajt ráolvad és buborékolni kezd.
Krémesebb változat (opcionális)
Ha szeretnél krémesebb állagot, locsold meg a csirkemelleket 2 evőkanál főzőtejszínnel a sajt alá, mielőtt lefeded.
Tálalás
Kínáld párolt rizzsel, tésztával vagy friss salátával. Mártogatósként jól illik mellé fokhagymás tejföl vagy joghurt.
Tippek
- A sajt típusa nagyban befolyásolja az ízt – próbáld ki goudával, mozzarellával vagy füstölt sajttal is!
- Ha extra ropogós kérget szeretnél, először egy kis lisztbe is forgathatod a húst.
- A serpenyőt ne mozgasd túl sokat, hogy szép kérget kapjon a csirkemell.
Egészséges alternatívák
- Használj zsírszegény sajtot és light tejszínt.
- A vaj helyett használj kizárólag olívaolajat.
- Tálald grillezett zöldségekkel vagy friss rukkolával a szénhidrát csökkentéséhez.
Elkészítési idő
Előkészítés: 5 perc
Sütés: 10 perc
Összesen: 15 perc
Tápértékek
Kalória: 390 kcal
Fehérje: 41 g
Szénhidrát: 2 g
Zsír: 24 g
Rost: 0.5 g
Nézd meg ezeket a csirkemell recepteket is
- Sajtos grillezett csirkemell – ropogós kéreg, olvadozó belső
- Sajtos rántott csirkemell – olvadós, ínycsiklandó változat
- Krémsajtos csirkemell spenóttal és póréhagymával
