
A baconbe tekert csirkemell serpenyőben igazi ízorgia: kívül ropogósra sült bacon, belül omlós csirkemell – ez az étel nemcsak mutatós, hanem laktató és villámgyorsan elkészül. A serpenyős verzió előnye, hogy sütő nélkül, egyszerűen és gyorsan az asztalra varázsolható egy igazán különleges fogás.
Kiváló választás, ha vendégeket vársz, vagy egy ünnepi vacsorát dobnál össze rövid idő alatt. A bacon zsírossága szaftosan tartja a húst, miközben ízletes kérget képez – így garantáltan nem szárad ki a csirkemell.
Hozzávalók
- 500 g csirkemellfilé
- 12 szelet bacon
- só, bors ízlés szerint
- 1 teáskanál fokhagymapor vagy 1 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál mustár (opcionális)
- 1 evőkanál olívaolaj vagy vaj
- fogpiszkáló
Elkészítés
Előkészítés
A csirkemellfiléket hosszában vágd ketté vagy kisebb szeletekre, hogy könnyebben átsüljenek. Sózd, borsozd, és szórd meg fokhagymaporral. Ha szeretnéd, kend meg vékonyan mustárral a szeleteket.
Baconbe tekerés
Minden csirkemell darabot tekerj körbe 2-3 szelet baconnel úgy, hogy teljesen befedje. A végeket rögzítheted fogpiszkálóval, hogy ne tekeredjenek le.
Sütés serpenyőben
Melegíts fel egy nagyobb serpenyőt közepes lángon kevés olajjal vagy vajjal. Helyezd bele a baconbe tekert csirkemelleket, és süsd minden oldalukat 3-4 percig, amíg aranybarnára pirulnak.
Fedés és párolás
Ha minden oldaluk megpirult, fedd le a serpenyőt, és süsd további 10-12 percig alacsonyabb lángon, hogy a hús teljesen átsüljön. Ha szükséges, önts alá egy kevés vizet vagy alaplevet.
Tálalás
Tálald forrón, krumplipürével, párolt zöldséggel vagy salátával. A bacon ropogós kérget ad, míg a belseje szaftos és omlós marad.
Tippek
- Ne süsd túl erős lángon, különben a bacon megég, mielőtt a csirke átsülne.
- Sajtkrémmel is megtöltheted a csirkemellet a még krémesebb belsőért.
- Alufóliával elő is sütheted, majd serpenyőben rápiríthatsz tálalás előtt.
Egészséges alternatívák
- Használj pulykamellet és csökkentett zsírtartalmú bacont.
- Csomagold cukkinibe vagy padlizsánszeletbe bacon helyett.
- Air fryerben is elkészíthető kevesebb zsiradékkal.
Elkészítési idő
Előkészítés: 10 perc
Sütés: 20 perc
Összesen: 30 perc
Tápértékek
Kalória: 410 kcal
Fehérje: 43 g
Szénhidrát: 1 g
Zsír: 27 g
Rost: 0 g
Nézd meg ezeket a csirkemell recepteket is
- Diétás csirkemell serpenyőben – Kalóriaszegény, mégis laktató fogás
- Baconbe tekert csirkemell sütőben
- Csirke Tikka Masala – Fűszeres indiai recept, ami belefér a diétába
