Baconbe tekert csirkemell sütőben
A csirkemellet nagyon sokféleképpen tudod elkészíteni, most tekerjük baconba. Íme a baconba tekert csirkemell sütőben.
Baconbe tekert csirkemell sütőben hozzávalói
- 2 darab csirkemellfilé
- 6 szelet bacon
- ~250 g gomba
- 1 fej hagyma
- kókuszzsír a sütéshez
- olívaolaj a tepsibe, jénaiba
- ízlés szerint só és bors
Baconbe tekert csirkemell sütőben elkészítése lépésről lépésre
Tisztítsd meg a gombát és hagymát majd darabold fel a gombát tetszőlegesre, a hagymát pedig finomra.
A hagymát a kókuszzsíron kezdd el dinsztelni, majd kb 2-3 perc után add hozzá a gombát.
Fűszerezd a sóval és borssal és addig dinszteld, míg a gomba kiengedett leve el nem fő.
A csirkemellet lapjában úgy vágd be, hogy ki tudd hajtani, mint egy “könyvet”
Klopfold meg kicsit, majd mindkét oldalán sózd és borsozd, és utána töltsd meg a gomba masszával.
Szorosan tekerd fel és ha szükséges, rögzítsd fogpiszkálóval, majd tekerd körbe baconnel a csirkemellroládokat.
Hőálló edénybe (jénai, kis tepsi) tegyél egy kis olívaolajat (kevés vízzel fel is öntheted), arra pedig mehetnek a húsroládok.
Fedd le alufóliával, majd tedd a 180 fokos sütőbe, süsd először csak 20 percig, majd az alufóliát vedd le, és 15-20 perc alatt süsd készre a húst.
Próbáld ki Te ezt a baconbe tekert csirkemell sütőben receptet!