Tejszínes fokhagymás csirkés tészta
Kóstolj bele az ízek mágikus világába ebben a selymes és bűbájos tejszínes fokhagymás csirkés tésztában! Ez a recept egy csábító kulináris kalandra invitál, ahol a finom fokhagyma és a krémes tejszín egy csodálatos harmóniát alkotnak, amiért a ropogós csirkehús az elegancia és íz robbanása egyensúlyoz. Íme a tejszínes fokhagymás csirkés tészta receptje.
A tejszínes fokhagymás csirkés tészta hozzávalói
- 400 g csirkemellfilé
- 300 g hosszúmetélt tészta, lehetőség szerint szénhidrátcsökkentett, gluténmentes
- 3 dl főzőtejszín (kókusz, rizs, zab)
- 3 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál friss bazsalikom (vagy 1 teáskanál szárított)
- 1-2 gerezd fokhagyma, zúzva
- késhegynyi chili (opcionális)
- só
- bors
A tejszínes fokhagymás csirkés tészta elkészítése
A csirkemellet kockázd fel, tedd rá a zúzott fokhagymát, sóval és borssal, forgasd össze kevés olívaolajjal, és tedd félre.
A tésztát lobogva forró, sós vízben főzd félpuhára kb öt perc alatt. Nem probléma, ha a közepük még nyers, mert a szószban is puhulni fog. Ha készen van, szűrd le, a főzővízből pedig egy keveset tegyél félre.
A csirkemellkockákat időnként megkevergetve süsd át egy forró serpenyőben.
A tejszínt keverd el a felaprított bazsalikomlevelekkel vagy szárított bazsalikommal, sózd és borsozd meg egy picit, és ha szereted a csípőset, szórd meg leheletnyi chilivel, és öntsd a kisült csirkére.
Add hozzá a lecsepegtetett tésztát, és forgasd össze az egészet.
Gyöngyöztesd a tűzhelyen még úgy öt percig, amíg a tészta felszívja a szósz nagy részét. Ha kell, a főzővizével picit hígíthatod.
Próbáld ki Te is ezt a tejszínes fokhagymás csirkés tészta receptet!