
A Holstein szelet egy igazi klasszikus, amely a rántott hús és a tükörtojás ízletes kombinációját hozza el az asztalra. Bár hagyományosan borjúhúsból készül, csirkemellből is tökéletes, szaftos és laktató fogást alkothatunk belőle. Az omlós csirkemell, a ropogós panír és a tükörtojás harmonikus együttese igazi ünnepi élményt nyújt.
A Holstein szelet csirkemellből hozzávalói
- 4 db csirkemellfilé
- 4 db tojás
- 100 g liszt
- 2 db tojás (a panírozáshoz)
- 150 g zsemlemorzsa
- 100 ml tej
- 1 teáskanál só
- ½ teáskanál bors
- 100 ml olaj a sütéshez
- 50 g vaj
- 4 szelet sonka
- 4 szelet csemegeuborka (opcionális, díszítéshez)
- 4 szelet citrom (tálaláshoz)
Elkészítés
Csirkemell előkészítése
A csirkemelleket vékony szeletekre vágjuk, enyhén kiklopfoljuk, majd sózzuk és borsozzuk.
Panírozás
A szeleteket először lisztbe, majd a tejjel elkevert felvert tojásba, végül zsemlemorzsába forgatjuk.
Rántott csirkemell sütése
Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, majd a csirkemelleket közepes lángon aranybarnára sütjük mindkét oldalon.
Tükörtojás elkészítése
Egy másik serpenyőben vajat hevítünk, majd egyenként megsütjük benne a tükörtojásokat.
Tálalás
Minden rántott csirkeszeletre helyezünk egy szelet sonkát, majd ráhelyezzük a tükörtojást. Citromszeletekkel és csemegeuborkával díszítve tálaljuk.
Elkészítési idő
Előkészítés: 15 perc
Sütés: 20 perc
Összesen: 35 perc
Tippek
- A panírozás során adhatsz egy kis reszelt parmezánt is a zsemlemorzsához, hogy még ízletesebb legyen.
- A klasszikus Holstein szelet mellé sült burgonya vagy friss saláta is tökéletes köret.
- Ha különlegesebb változatot szeretnél, próbáld ki kapribogyóval vagy szardellával díszítve.
Tápértékek
Kalória: 520 kcal
Fehérje: 46 g
Szénhidrát: 22 g
Zsír: 28 g
Rost: 2 g
