Karácsonyi töltött csirkemell fügelekvárral és kecskesajttal
Ez a karácsonyi töltött csirkemell recept a füge édességét és a kecskesajt krémességét ötvözi, hogy igazán ünnepi ízvilágot varázsoljon az asztalra. Egy különleges, mégis könnyen elkészíthető étel, amely garantáltan elbűvöli a családot és a vendégeket.
Hozzávalók a karácsonyi töltött csirkemellhez
4 adaghoz:
- 4 db csirkemellfilé
- 100 g kecskesajt
- 4 evőkanál fügelekvár
- 4 szelet bacon (elhagyható, ha könnyebb ételt szeretnél)
- 1 evőkanál olívaolaj vagy kókuszolaj
- 1 evőkanál friss rozmaring, apróra vágva
- Só és frissen őrölt bors ízlés szerint
- Fogpiszkálók a rögzítéshez
Elkészítés: Karácsonyi töltött csirkemell fügelekvárral és kecskesajttal
- Előkészítés
- A csirkemelleket tisztítsd meg, majd egy éles késsel hosszában vágj zsebet minden darabba, ügyelve, hogy ne vágd át teljesen.
- Sózd és borsozd meg a csirkemelleket belül és kívül egyaránt.
- Töltés
- Minden csirkemell zsebébe tegyél 1 evőkanál fügelekvárt és 25 g kecskesajtot.
- Ha szeretnéd, csavard be a megtöltött csirkemelleket bacon szeletekbe a plusz ízért és ropogós textúráért.
- Fogpiszkálóval rögzítsd a tölteléket, hogy ne essen ki sütés közben.
- Sütés
- Melegíts fel egy serpenyőt közepes lángon, és adj hozzá olívaolajat vagy kókuszolajat.
- A csirkemelleket süsd először oldalanként 2-3 percig, hogy kérget kapjanak.
- Tedd át a csirkemelleket egy sütőedénybe, szórd meg a tetejüket friss rozmaringgal, és süsd 180°C-ra előmelegített sütőben 25-30 percig, amíg teljesen átsülnek.
- Tálalás
- Távolítsd el a fogpiszkálókat, és tálald a csirkemelleket forrón. Köretként ajánljuk a rozmaringos burgonyát vagy egy friss salátát.
Előkészítési idő: 20 perc
Elkészítési idő: 35 perc
Teljes idő: 55 perc
Tápértékek egy adaghoz (kb. 250 g)
- Kalória: 360 kcal
- Fehérje: 40 g
- Zsír: 15 g
- Telített zsír: 7 g
- Szénhidrát: 10 g
- Cukor: 8 g
- Rost: 1 g
- Nátrium: 580 mg
Csirkemell recept összegzés
Recept neve
Karácsonyi töltött csirkemell fügelekvárral és kecskesajttal
Szerző
Legény
Közzétéve
Előkészítési idő
Főzési idő
Teljes idő
Értékelés
1 Review(s) Based on
Hirdetések