bakonyi csirkemell egyszerűen
bakonyi csirkemell egyszerűen

Bakonyi csirkemell egyszerűen

A bakonyi csirkemell egy igazi magyar klasszikus, amely finom gombás-tejfölös szaftjáról mindenkit levesz a lábáról. Ez az egyszerűsített változat gyorsan elkészíthető, tökéletes választás lehet egy hétköznapi ebédhez vagy vacsorához.

Bakonyi csirkemell egyszerűen hozzávalói:

  • 4 db csirkemell file
  • 250 g gomba (csiperkegomba vagy erdei gombák keveréke)
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál liszt
  • 200 ml tejföl (20%-os)
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 teáskanál fűszerpaprika (édes)
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 csokor friss petrezselyem

Bakonyi csirkemell egyszerűen elkészítése:

  1. Előkészítés: A csirkemelleket alaposan mosd meg, majd vágd szeletekre vagy kockákra, attól függően, hogy hogyan szeretnéd tálalni. Sózd és borsozd meg a húst, majd hagyd pihenni néhány percig.

  2. Gomba előkészítése: A gombát tisztítsd meg, szeleteld fel vékonyan. A hagymát vágd apróra, a fokhagymát zúzd össze.

  3. Sütés: Egy serpenyőben hevítsd fel az olajat, és pirítsd meg benne a csirkemelldarabokat aranybarnára. Ha a hús már minden oldalon megpirult, vedd ki a serpenyőből és tedd félre.

  4. Zöldségek pirítása: Ugyanabban a serpenyőben párold meg a vöröshagymát üvegesre, majd add hozzá a gombát és a fokhagymát. Sózd és borsozd, majd közepes lángon párold, amíg a gomba megpuhul és levet ereszt.

  5. Szaft készítése: Szórd meg a gombát a liszttel, és keverd össze alaposan, hogy ne legyen csomós. most add hozzá a fűszerpaprikát és keverd át gyorsan, nehogy megégjen. Öntsd hozzá a tejfölt, és keverd simára. Ha túl sűrű lenne, adj hozzá egy kevés vizet.

  6. Csirkemell visszatétele: Tedd vissza a csirkemelleket a serpenyőbe, és forrald össze a gombás-tejfölös szafttal. Főzd 10-15 percig, hogy az ízek összeérjenek, és a hús átfőjön.

  7. Tálalás: Tálald forrón, friss, apróra vágott petrezselyemmel megszórva. Köretként nokedlit, galuskát vagy friss ropogós kenyeret is kínálhatsz hozzá.

Tippek és érdekességek:

  • Gombák: A csiperkegomba könnyen beszerezhető, de ha van rá lehetőség, érdemes erdei gombákkal, például vargányával is kipróbálni a receptet, mivel azok intenzívebb, gazdagabb ízt adnak az ételnek.
  • Tejföl: A magasabb zsírtartalmú tejföl krémesebb, lágyabb textúrát biztosít, de használhatsz 12%-os tejfölt is.
  • Petrezselyem: A friss petrezselyem nemcsak ízben gazdagítja a fogást, de vitaminokban is bővelkedik, így érdemes bőven szórni belőle a tetejére.

Ez az étel remek választás lehet egy hideg téli estén, de egy kiadós családi ebédhez is tökéletesen illik. A bakonyi csirkemell minden alkalommal biztosan sikert arat!

bakonyi csirkemell egyszerűen
bakonyi csirkemell egyszerűen
Hirdetések

Legújabb csirkemell receptek

1 hozzászólás

  1. […] a csirkemellet körülöleli, igazi magyar klasszikus, amit érdemes otthon is elkészíteni. Ez a recept egyszerű és gyorsan elkészíthető a hétköznapokon […]

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Verified by MonsterInsights