sajtos tejszínes csirkemell tésztával
sajtos tejszínes csirkemell tésztával

Sajtos tejszínes csirkemell tésztával

Ha nincs elég időd ebédet vagy vacsorát készíteni, akkor csak dobd össze ezt a sajtos tejszínes csirkemellet tésztával.  A csirkemell gyorsan gyorsan átsül, és a szósszal sem lesz sok dolgod. A tejszínes alap a fűszerektől lesz isteni. Íme a sajtos tejszínes csirkemell tésztával receptje.

A sajtos tejszínes csirkemell tésztával hozzávalói

  • 500 g csirkemellfilé
  • 500 g tészta (gluténmentes, szénhidrátcsökkentett verzió, lehet metélt, penne, kagyló stb.)
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 ek vaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ek zabliszt
  • 5 dl kókusz vagy rizstejszín 
  • 100 g parmezán vagy cheddar sajt
  •  só, fehér bors
  • 1 késhegynyi szerecsendió
  • paradicsom (opcionális)

A sajtos tejszínes csirkemell tésztával elkészítése

Tisztítsd meg a csirkemellfilét és vágd fel csíkokra vagy kockákra.

A tésztát főzd meg (al dentére) sós, lobogó vízben.

Szűrd le, de tegyél félre a főzővizéből 1-2 decit.

Az olaj és a vaj keverékét forrósítsd fel egy serpenyőben, és dobd rá a húst.

Süsd a húst míg kifehéredik, az sem baj, ha picit lepirul, közben sózd, borsozd. Ha elkészült, tedd félre.

Tegyél a serpenyőbe a zúzott fokhagymát, majd fél perc után szórd rá a zablisztet, keverd vele össze.

Folyamatos kevergetés mellett öntsd fel a tejszínnel. Keverd el csomómentesre, várd meg, míg besűrűsödik, de ne hagyd felforrni.

Ha besűrűsödött, keverd bele a parmezánt, majd fűszerezd meg a sóval, fehér borssal és szerecsendióval. Ha túl sűrű, a főzővízzel hígíthatod.

Várd meg, míg a sajt elolvad, aztán keverd bele a tésztát és a csirkét is.

Rögtön, petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

Próbáld ki Te is ezt sajtos tejszínes csirkemell tésztával receptet!

sajtos tejszínes csirkemell tésztával
sajtos tejszínes csirkemell tésztával
Hirdetések

Legújabb csirkemell receptek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Verified by MonsterInsights