A legkrémesebb tejszínes gombás csirkemell, amit valaha kóstoltál – 30 perc alatt kész!

tejszínes gombás csirkemell

Szereted a szaftos, krémes ételeket, amelyek percek alatt elkészülnek, mégis éttermi élményt adnak? Akkor a tejszínes gombás csirkemell a tökéletes választás számodra! Ez az étel egyszerre könnyed és laktató, a tejszín selymessége pedig csodásan harmonizál a gomba földes ízével és a puha csirkemellel. Ideális hétköznapi vacsorának, de vendégváró fogásként is megállja a helyét.

Hozzávalók

  • 600 g csirkemellfilé
  • 300 g csiperkegomba
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 250 ml főzőtejszín
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • só, bors
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • 1 csipet szerecsendió
  • petrezselyemzöld

Elkészítés

A csirkemell előkészítése

A csirkemellfiléket mosd meg, majd itasd le róluk a vizet papírtörlővel. Vágd őket egyenletes, ujjnyi vastag szeletekre. Sózd, borsozd, és hagyd állni 10 percig. Egy serpenyőben forrósítsd fel az olívaolajat, és pirítsd a csirkemelleket aranybarnára mindkét oldalon.

A gombák előkészítése és pirítása

Tisztítsd meg a gombát, és vágd szeletekre. Egy serpenyőben olvaszd fel a vajat, dobd rá a felaprított vöröshagymát, és üvegesre párold. Add hozzá a gombát, majd pirítsd addig, amíg levet enged és elpárolog. Sózd, borsozd, és add hozzá a kakukkfüvet.

A fokhagymás-tejszínes alap elkészítése

A megpirított gombához add hozzá az apróra vágott fokhagymát, és keverd el. Öntsd fel a főzőtejszínnel, majd ízesítsd szerecsendióval. Lassú tűzön főzd kb. 5–7 percig, hogy a szósz kissé besűrűsödjön.

A csirke és a szósz egyesítése

Tedd vissza a pirított csirkemellet a serpenyőbe, öntsd rá a tejszínes-gombás mártást, és forrald össze 5 perc alatt. Így a csirke teljesen átveszi a szaftos, gombás aromát.

Tálalás és díszítés

Tálaláskor szórd meg friss, aprított petrezselyemmel. Kínálhatod rizzsel, tésztával vagy friss bagettel is.

Tippek

  • Adj hozzá parmezánt a krémesebb ízért.
  • Pirítsd magas hőfokon a gombát.
  • Ne süsd túl a csirkét, hogy szaftos maradjon.
  • Használj zsírosabb tejszínt a selymesebb textúráért.
  • Adj egy csipet chilipelyhet, ha pikánsabb ízt szeretnél.

Egészséges alternatívák

  • Csirkemell helyett pulykamell.
  • Tejszín helyett natúr joghurt.
  • Olívaolaj helyett kókuszolaj.
  • Fehér rizs helyett bulgur.
  • Sajttal fehérjedúsabb verzió készíthető.

Elkészítési idő

Előkészítés: 10 perc
Sütés: 20 perc
Összesen: 30 perc

Tápértékek

Kalória: 395 kcal
Fehérje: 38 g
Szénhidrát: 8 g
Zsír: 22 g
Rost: 2 g

Nézd meg ezeket a csirkemell recepteket is

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Verified by MonsterInsights