Szaftos tejfölös csirkecomb
Egy egyszerű és laktató egytálétel a szaftos tejfölös csirkecomb. Ezen az oldalon így nem csak csirkemell recepteket találsz, hanem egyéb csirke receptet, mint csirkecomb, csirkeszárny, de még pulykamell recepteket is. Íme a szaftos tejfölös csirkecomb receptje.
A szaftos tejfölös csirkecomb hozzávalói
- 4 darab egész csirkecomb
- 500 g tejföl
- 1 ek fűszerpaprika
- fél tk kömény
- 1 tk majoranna
- só, bors
- 2 gerezd fokhagyma
- 150 g sajt
- köretként pl. rizs, quinoa, bulgur
A szaftos tejfölös csirkecomb elkészítése
Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.
Pucold meg fokhagymát, vágd vékony szeletekre.
Tisztítsd meg a csirkecombokat. A csont mentén alakíts ki “zsebet” a hús vastagabb részén a felső- és az alsócombon egyaránt, sózd meg belülről, ahol bevágtad, illetve dugj bele 1-2 szelet fokhagymát. Sózd, borsozd meg a combok mindkét oldalát.
Egy tálban keverd össze a tejfölt, a fűszerpaprikát, a köményt, a majorannát, ízlés szerint sózd és, borsozd a szószt.
A csirkecombokat forgasd meg ebben a tejfölös masszában, majd tedd a combokat egy mélyebb tepsibe. Öntsd rá a maradék tejfölös masszát, egyengesd el, hogy mindenhova jusson.
A tepsit fedd le alufóliával, majd tedd a sütőbe kb. 50 percre, akkor jó, amikor a villa már könnyen belemegy a húsba.
Amíg sül reszeld le a sajtot. Vedd le a fóliát a húsról, szórd meg reszelt sajttal a combokat, majd ted vissza a sütőbe 20 percre.
Tálald meg melegen rizzsel vagy másik kedvenc köreteddel.
Próbáld ki Te is ezt a szaftos tejfölös csirkecomb receptet és nézd meg a többi szaftos csirkemell receptet is a blogon!