Hawaii csirkemell – Egzotikus ízek az ünnepi asztalra
A Hawaii csirkemell egy igazi különlegesség, amely az ananász és a csirkemell párosításával egzotikus ízvilágot hoz az asztalra. Ez a recept a trópusi ízek kedvelőinek szól, de tökéletes választás az ünnepi időszakra is, ha valami újra vágysz.
Hawaii csirkemell hozzávalói (4 személyre)
- 4 db közepes csirkemellfilé
- 4 szelet friss vagy konzerv ananász
- 4 szelet gouda vagy cheddar sajt
- Só és frissen őrölt bors ízlés szerint
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál fűszerpaprika (opcionális)
- 1 evőkanál méz
- 1 evőkanál szójaszósz
A Hawaii csirkemell elkészítésének lépései
-
A csirkemell előkészítése:
- A csirkemelleket óvatosan klopfold ki, hogy egyenletes vastagságúak legyenek.
- Sózd, borsozd mindkét oldalukat, és szórd meg fűszerpaprikával, ha szeretnéd.
-
Sütés serpenyőben:
- Hevítsd fel az olívaolajat egy serpenyőben, és közepes lángon süsd meg a csirkemelleket mindkét oldalukon 4-5 percig, amíg szép aranybarna színt kapnak.
-
A csirkemell összeállítása:
- Helyezd a csirkemelleket egy tepsibe, és mindegyikre tegyél egy szelet ananászt.
- Csepegtesd meg a méz és a szójaszósz keverékével, majd fedd be egy szelet sajttal.
-
Sütés a sütőben:
- Süsd előmelegített sütőben 180°C-on (légkeveréses sütőben 160°C) 10-15 percig, amíg a sajt szépen ráolvad a csirkemellre és az ananászra.
-
Tálalás:
- Friss salátával, jázmin rizzsel vagy sült burgonyával tálald. Az étel ízvilága trópusi hangulatot teremt az ünnepi asztalon.
További tippek
- Ha szeretnéd, a csirkemellhez használhatsz friss ananászt, amely intenzívebb ízt ad, mint a konzerv változat.
- A méz helyett juharszirupot is használhatsz, ha egyedibb ízvilágra vágysz.
- Egy csipet chili hozzáadása remek kontrasztot nyújt az édes és sós ízekhez.
Kapcsolódó receptek
Hirdetések