Rakott cukkini csirkemell krumplival
A rakott cukkinit rengeteg variációban elkészítheted. Pikáns fűszerezéssel hétvégére is tökéletes étel. Egyszerűen elkészíthető, és laktató. Adjunk hozzá csirkemellet és krumplit. Íme a rakott cukkini csirkemell krumplival.
Rakott cukkini csirkemell krumplival hozzávalói
- 4 db közepes méretű cukkini
- 2 db csirkemellfilé
- 4-5 db közepes méretű burgonya
- 1 hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál olívaolaj
- 2 dl tejföl
- 1 dl tejszín
- 100 g reszelt sajt (pl. trappista vagy ementáli)
- 1 teáskanál szárított oregánó
- 1 teáskanál szárított bazsalikom
- Só és frissen őrölt fekete bors ízlés szerint
Rakott cukkini csirkemell krumplival elkészítése
-
Először készítsd elő a hozzávalókat. Mosd meg a cukkinit, majd vágd vékony szeletekre. Hámozd meg a burgonyát, és vágd vékony karikákra. Vágd fel a csirkemellfiléket kisebb darabokra. Apróra vágd a hagymát és a fokhagymát is.
-
Egy serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat közepes lángon. Pirítsd meg benne a hagymát és a fokhagymát, amíg aranybarnára nem sülnek.
-
Add hozzá a csirkemell darabokat, és pirítsd további 5-7 percig, amíg a csirkemell színét megváltoztatja, és már nincs rózsaszín rész benne.
-
Adj hozzá a cukkinit és a burgonyát a serpenyőbe. Sózd meg, borsozd meg, majd keverd össze jól. Főzd 5-7 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak, és a cukkini kissé megpirul.
-
Közben egy másik tálban keverd össze a tejfölt, tejszínt, oregánót és bazsalikomot.
-
Egy tűzálló tál alját kend ki vékonyan a tejfölös keverékkel.
-
Töltsd a tűzálló tálba a csirkemellek és zöldségek keverékét.
-
Öntsd rá a maradék tejfölös keveréket, majd szórd meg reszelt sajttal.
-
Előmelegített sütőben süsd 180 fokon (légkeveréssel 160 fokon) kb. 25-30 percig, vagy amíg a teteje szép aranybarnára nem sül.
-
Amikor elkészült, vedd ki a sütőből, hagyd egy kicsit hűlni, majd tálalj.
Remélem, hogy ízletesen sikerül majd a rakott cukkini csirkemell krumplival recept! Jó étvágyat kívánok!