Spenótos csirkemell tésztával
Csempéssz frissességet és ízorgiát ebédedbe – Fedezd fel a tökéletes spenótos csirkemell tészta receptjét! Ez a könnyen elkészített étel egyszerű, de ízletes, és tele van friss spenóttal és ínycsiklandó csirkemellel. Nézd meg, hogyan készül, élvezd az egészséges és finom fogást még ma. Íme a spenótos csirkemell tésztával.
Spenótos csirkemell tésztával hozzávalói
- 500 g csirkemellfilé
- 2 ek olívaolaj
- 5 gerezd fokhagyma
- 2,5 dl alaplé
- 2,5 dl tej ˙(kókusz, mandula, rizs)
- 100 g krémsajt (laktózmentes)
- 1 ek keményítő
- 200 g bébispenót
- 50 g parmezán
- ízlés szerint só, bors
- 500 g penne (szénhidrátcsökkentett, gluténmentes verziót javaslok, ne kukoricalisztből)
Spenótos csirkemell tésztával elkészítése
A csirkemellfilét vágd fel vékony csíkokra vagy kockákra. A fokhagymát pucold meg, és zúzd össze. A parmezánt reszeld le.
A tésztát lobogó, sós vízben főzd al dentére. Szűrd le, de a főzővizéből tegyél félre 1 decit.
Forrósíts olívaolajat egy serpenyőben, majd dobd bele a csirkemellet. Sózd, borsozd, majd pirítsd pár percig mindkét oldalát, míg ki nem fehéredik a hús, és itt-ott picit meg nem pirul. Tedd félre.
Ha szükséges, önts még egy kis olajat a serpenyőbe. Dobd rá a zúzott fokhagymát, körülbelül fél percig pirítsd, vigyázz, nehogy megégjen, majd öntsd fel az alaplével.
Add hozzá a tejet és a krémsajtot is, majd gyöngyözve főzd, míg a sajt el nem olvad.
A keményítőt keverd ki fél deci hideg vízzel, majd add a szószhoz. Add hozzá a spenótot is, majd a csirkemellet is tedd vissza a szószba.
Gyöngyözve főzd pár percig, míg a spenót összeesik, a szósz pedig sűrűsödik.
Keverd bele a kifőtt tésztát, a parmezánt, és ha szükséges, a tészta félretett főzővizét is. Sózd, borsozd ízlés szerint.
Próbáld ki Te is ezt a spenótos csirkemell tészta receptet!