Abbahagyhatatlan csirke recept – Egyetlen Falat Sem Elég
Ez az abbahagyhatatlan csirke recept olyan ízletes, hogy garantáltan nem tudsz leállni az evéssel. A tökéletesen fűszerezett, szaftos csirke ropogós külsővel párosul, ami minden alkalomra ideális választás – legyen szó családi vacsoráról vagy baráti összejövetelről. Ez a recept gyorsan elkészíthető és igazi közönségkedvenc lesz.
Hozzávalók az abbahagyhatatlan csirke recepthez:
- 4 db csirkemellfilé
- 3 evőkanál olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma, aprítva
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál frissen őrölt fekete bors
- 1 teáskanál őrölt pirospaprika
- 1 teáskanál füstölt paprika
- 1 teáskanál szárított oregánó
- 1 teáskanál dijoni mustár
- 2 evőkanál friss citromlé
- 1 evőkanál méz
Elkészítés az abbahagyhatatlan csirke recepthez:
- Előkészítés: Melegítsd elő a sütőt 200°C-ra. A csirkemelleket tisztítsd meg, majd enyhén klopfold ki őket, hogy egyenletesen süljenek.
- Fűszeres pác elkészítése: Egy tálban keverd össze az olívaolajat, aprított fokhagymát, sót, borsot, pirospaprikát, füstölt paprikát, oregánót, mustárt, citromlevet és mézet. Alaposan keverd össze, hogy egyenletes pácot kapj.
- Csirke pácolása: Kend be a csirkemelleket a pác keverékkel, és hagyd állni legalább 30 percig (vagy akár egy éjszakára, ha van időd), hogy a fűszerek jól átjárják a húst.
- Sütés: Helyezd a bepácolt csirkemelleket egy hőálló tálba, és süsd őket az előmelegített sütőben 25-30 percig, amíg a csirke teljesen átsül, és a külseje ropogós lesz.
- Tálalás: Vedd ki a csirkét a sütőből, és tálald forrón, friss salátával, sült burgonyával vagy párolt zöldségekkel.
Extra Tippek az abbahagyhatatlan csirke recepthez:
- Fűszerezés variálása: Ha szereted a csípőset, adj a pácba egy kevés cayenne borsot vagy chili pelyhet, hogy még pikánsabb legyen az íze.
- Grillezési lehetőség: Ha nyári időszakban készíted, grillezd a csirkét szabadtéren – így még füstösebb ízt érhetsz el.
Hirdetések