Majonézes ananászos csirkemell saláta – hűsítő és laktató nyári fogás

majonézes ananászos csirkemell saláta

Keresel egy könnyed, de mégis laktató fogást a nyári kánikulában? A majonézes ananászos csirkemell saláta pont ilyen: édes, pikáns, és a majonéz krémességével igazán frissítő. Kiváló választás vendégváróként vagy hétköznapokra, és az elkészítése sem igényel sok időt!

Hozzávalók

  • 40 dkg csirkemellfilé
  • 1 kisebb konzerv ananász (kb. 200 g)
  • 6 ek majonéz
  • 2 ek natúr joghurt
  • 1 közepes alma
  • 1 kisebb doboz (100 g) kukorica
  • só, bors ízlés szerint
  • opcionálisan néhány dió vagy mag keverék

Elkészítés

1. Csirkemell előkészítése

A csirkemellet főzd meg enyhén sós vízben, majd hagyd kihűlni. Ezután vágd fel kb. 1–2 cm-es kockákra. De serpenyőben is kisütheted, ahhoz viszont előbb vágd fel kockákra, és utána süsd ki olívaolajon vagy kókuszzsíron.

2. Hozzávalók összeállítása

Az ananászt és az almát szintén kockázd fel. A kukoricát csepegtesd le, és tedd nagy tálba a csirkével együtt.

3. Öntet készítése

Keverd össze a majonézt a joghurttal, sózd, borsozd, majd simítsd el, hogy krémes, lágy állagú öntetet kapj.

4. Saláta összeállítása

Öntsd a salátára az öntetet, keverd össze alaposan. Ha szeretnéd, szórj rá apróra vágott diót vagy magvakat a ropogós élményért.

5. Pihentetés a hűtőben

Tedd a salátát minimum 30 percre a hűtőbe, hogy az ízek jól összeérjenek, majd tálald frissen.

Tippek

  • A csirkét akár grillezve is elkészítheted, ahogy az elején írtam – különlegesebb ízvilágért.
  • Az almát citromlébe mártva megőrzöd a ropogós struktúráját.
  • A majonéz és joghurt arányát kedved szerint variálhatod: több joghurt egészségesebb, több majonéz krémesebb lesz.
  • Lehet hozzáadni apróra vágott petrezselymet vagy snidlinget a friss színért.
  • Tálaláskor szórhatsz rá chilipehelyt az extra pikáns csavarral.

Egészséges alternatívák

  • Light majonézzel vagy zsírszegény joghurttal keverve csökkentheted a zsír mennyiségét.
  • Teljes kiőrlésű kenyérrel vagy salátalevélbe göngyölve rostosabb, laktatóbb ételt kapsz.
  • Dió vagy mag helyett használj napraforgómagot a kevesebb kalória miatt.
  • Az alma helyett próbálj ki rostban gazdagabb bogyós gyümölcsöket – antioxidánsért!
  • Csirkemell helyett pácolt tofuval vegetáriánus változatot is készíthetsz.

Elkészítési idő

Előkészítés: 15 perc
Sütés: 15 perc
Összesen: 30 perc

Tápértékek

Kalória: 293 kcal
Fehérje: 13 g
Szénhidrát: 18.9 g
Zsír: 12 g
Rost: 8 g

Nézd meg ezeket a csirkemell recepteket is

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Verified by MonsterInsights