
A zöld spárga és a sonka párosa igazi tavaszi klasszikus, melyet most egy omlós csirkemellbe töltve, ízletes és tápláló főétellé varázsolunk.
Hozzávalók
- 4 db csirkemellfilé
- 12 szál zöld spárga
- 4 szelet füstölt sonka
- 8 szelet mozzarella
- só, bors ízlés szerint
- 1 teáskanál szárított kakukkfű
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál vaj
- fogpiszkáló vagy hústű a rögzítéshez
Elkészítés
A csirkemellek előkészítése
Vágd be a csirkemelleket oldalról zsebszerűen. Sózd, borsozd kívül-belül, és szórd meg kakukkfűvel.
Spárga előfőzése
A spárgát mosd meg, a fás végét törd le. Blansírozd sós, forró vízben 2-3 percig, majd hűtsd le hideg víz alatt.
Töltés
Helyezz minden csirkemell belsejébe egy szelet sonkát, 2-3 szál spárgát és 2 szelet mozzarellát. Hajtsd vissza, rögzítsd fogpiszkálóval.
Serpenyős pirítás
Egy serpenyőben melegíts olívaolajat és vajat. Süsd meg a csirkemellek mindkét oldalát 3-4 percig, amíg aranybarna nem lesz.
Sütés befejezése sütőben
Tedd a melleket hőálló tálba, és 180°C-os sütőben süsd további 15-20 percig, amíg a sajt megolvad, és a hús teljesen átsül.
Tálalás
Tálald friss rukkolasalátával vagy grillezett zöldségekkel, de újburgonya is kiváló köret lehet hozzá.
Tippek
- Használhatsz sonkával bevont csirkemellet is – így kívülről is extra ropogós lesz.
- A mozzarella helyett füstölt sajt is remek választás lehet.
- Ha szeretnéd, a sonka alá kenhetsz egy kevés mustáros-joghurtos szószt is.
Egészséges alternatívák
- Használj light mozzarellát vagy csökkentett zsírtartalmú sonkát.
- Készítsd el zsiradék nélkül, forrólevegős sütőben.
- Tálald salátával vagy párolt zöldségekkel köretként.
Elkészítési idő
Előkészítés: 15 perc
Sütés: 25 perc
Összesen: 40 perc
Tápértékek
Kalória: 355 kcal
Fehérje: 42 g
Szénhidrát: 3 g
Zsír: 19 g
Rost: 1.3 g
Nézd meg ezeket a csirkemell recepteket is
- Spárgás csirkemell baconnel – szaftos és ropogós, tökéletes vasárnapi ebéd
- Tavaszi zöldségleves csirkemellel – vitamindús tavaszi ebéd egyszerűen
- Spárgás tejszínes csirkemell: krémes, lágy ízek tavaszi hangulatban
