
A baconos csirkemell serpenyőben egy igazi közönségkedvenc, amit nem lehet elrontani. A szaftos csirkemell és a ropogósra sült bacon tökéletes párost alkot – fűszeres, illatos, és egyszerűen mennyei. Ha gyors vacsorát keresel, amit az egész család imádni fog, ez a recept garantáltan telitalálat lesz!
Az elkészítése minimális előkészületet igényel, és serpenyőben sütve kevesebb mint fél óra alatt az asztalon lehet. Ráadásul nem kell sütőt bekapcsolni, mégis ízletes, aranybarna, ropogós baconbe burkolt csirkemellet kapsz végeredményként.
Hozzávalók
- 500 g csirkemellfilé
- 8-10 szelet bacon
- 1 teáskanál füstölt fűszerpaprika
- só, bors ízlés szerint
- 1 teáskanál fokhagymapor
- 1 evőkanál olívaolaj vagy vaj
- opcionálisan friss petrezselyem a tálaláshoz
Elkészítés
Előkészítés
A csirkemellfiléket vágd kisebb szeletekre vagy csíkokra, majd itasd le róla a nedvességet papírtörlővel. Sózd, borsozd, szórd meg fokhagymaporral és füstölt fűszerpaprikával.
Baconbe burkolás
Minden csirkemell darabot tekerj körbe egy-egy szelet baconnel úgy, hogy a bacon teljesen befedje a húst. A bacon végeit a szelet alá hajthatod.
Sütés serpenyőben
Egy tapadásmentes serpenyőben forrósíts fel 1 evőkanál olajat vagy vajat közepes lángon. Helyezd bele a baconos csirkemelleket, és süsd őket oldalanként 3-4 percig, míg a bacon ropogósra pirul.
Párolás, készre sütés
Ha minden oldal szép ropogós, fedd le a serpenyőt, és süsd további 6-8 percig alacsony lángon. Szükség esetén önts alá kevés vizet vagy alaplevet.
Tálalás
Frissen, melegen tálald. Megszórhatod friss petrezselyemmel. Köretként jól illik mellé burgonyapüré, párolt rizs vagy zöldséges kuszkusz.
Tippek
- A füstölt fűszerpaprika fantasztikusan kiemeli a bacon ízét.
- A bacont ne szúrd meg – hajtsd alá a végeit.
- A húst ne süsd túl erős lángon, különben a bacon megéghet, mielőtt a belseje átsül.
- Maradékból remek szendvics vagy salátafeltét készülhet másnapra.
Egészséges alternatívák
- Használj csökkentett zsírtartalmú vagy pulykából készült bacon szeleteket.
- Tegyél a hús alá zöldséget – kevesebb zsiradékkal is megsül.
- Padlizsánszeletekkel is betekert csirkemell készíthető a diétás változathoz.
Elkészítési idő
Előkészítés: 10 perc
Sütés: 15 perc
Összesen: 25 perc
Tápértékek
Kalória: 430 kcal
Fehérje: 41 g
Szénhidrát: 2 g
Zsír: 28 g
Rost: 0 g
Nézd meg ezeket a csirkemell recepteket is
- Serpenyőben sült csirkemell – A tökéletes aranybarna ropogós kérgű hús
- Egyszerű tejszínes csirkemell
- Rakott cukkini csirkemell krumplival
