Kontakt grill csirkemell recept – gyors és egészséges ebéd 30 perc alatt

kontakt grill csirkemell recept
kontakt grill csirkemell recept

A rohanós hétköznapokon igazi kincs egy olyan recept, amely gyors, egészséges és még finom is. A kontakt grill csirkemell pont ilyen: nincs szükség olajban sütésre, nem kell a konyhát szellőztetni, és mégis percek alatt zamatos, szaftos hús kerülhet az asztalra. Ez a recept ideális választás ebédre vagy vacsorára, akár munkanapokon is.

A kontakt grill előnye, hogy gyorsan és egyenletesen átsüti a húst, miközben megtartja annak természetes nedvességtartalmát. Minimális előkészítéssel és egyszerű alapanyagokkal bárki elkészítheti ezt az ízletes fogást.

Hozzávalók

  • 2 db csirkemellfilé
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál fokhagymapor
  • 1 teáskanál füstölt paprika
  • 1 teáskanál dijoni mustár
  • 1 teáskanál citromlé
  • ½ teáskanál őrölt fekete bors
  • ½ teáskanál só

Elkészítés

Előkészítés

A csirkemelleket mossuk meg, majd töröljük szárazra. Ha szükséges, vágjuk őket félbe vízszintesen, hogy ne legyenek túl vastagok – így gyorsabban és egyenletesebben sülnek át.

Pác készítése

Egy kis tálban keverjük össze az olívaolajat, fokhagymaport, füstölt paprikát, mustárt, citromlevet, sót és borsot. Ez az egyszerű pác kiemeli a hús természetes ízét, miközben kellemes füstös jegyeket is ad neki.

Pácolás

Kenjük be a csirkemelleket a páccal, és ha időnk engedi, hagyjuk pihenni legalább 15–20 percet (de akár előző este is bepácolhatjuk, így még finomabb lesz).

Kontakt grill előmelegítése

Melegítsük elő a kontakt grillt. Ha nincs tapadásmentes bevonat rajta, enyhén kenjük meg olajjal.

Sütés

Helyezzük a csirkemelleket a grillre, és zárjuk le. Közepes hőfokon süssük 6–8 percig, vagy amíg teljesen átsül. A kontakt grillnek köszönhetően mindkét oldal egyszerre sül, így még gyorsabb a folyamat.

Pihentetés és tálalás

A kész csirkemellet pihentessük 3–4 percig, hogy a szaftok egyenletesen eloszoljanak a húsban. Salátával, barna rizzsel vagy teljes kiőrlésű pitával tálalhatjuk.

Tippek

  • Ha ropogósabb kérget szeretnél, emeld meg a hőfokot az utolsó 1–2 percre.
  • A csirkemell könnyen túlsül, ezért érdemes ellenőrizni a hús állagát, vagy használni húshőmérőt (72°C a belső hőmérséklet).
  • A mustár helyett használhatsz joghurtot is, ha enyhébb ízre vágysz.

Egészséges alternatívák

  • Az olívaolaj helyett használhatsz avokádóolajat vagy teljesen el is hagyhatod, ha zsiradékmentes étkezést szeretnél.
  • Pácoláshoz görög joghurt is használható, ami még krémesebb, szaftosabb eredményt ad.
  • A körethez válassz salátát vagy párolt quinoát a fehér rizs helyett.

Elkészítési idő

Előkészítés: 10 perc
Sütés: 8 perc
Összesen: 30–35 perc

Tápértékek

Kalória: 210 kcal
Fehérje: 34 g
Szénhidrát: 2 g
Zsír: 7 g
Rost: 0.3 g

Nézd meg ezeket a csirkemell recepteket is

kontakt grill csirkemell recept
kontakt grill csirkemell recept

Legújabb csirkemell receptek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Verified by MonsterInsights